Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΟΝΝΕΔ τον βρίζει, ο Σαμαράς αδυνατεί να τραβήξει τα λουριά!


Αποφασισμένη για μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται η ΟΝΝΕΔ, που αντιδρά με πολύ επιθετικό ύφος στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιχειρεί να θέσει ιδεολογικό υπόβαθρο στην αντίδρασή της.

Μάλιστα, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης, στέλνει μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας, όπως αναφέρει το ψήφισμα της: «Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου».

Παράλληλα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα και να στηρίξει καταλήψεις σχολών, με την προϋπόθεση, ότι αυτό θα είναι το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και μάλιστα μιλάνε - έστω και με υπερβολική δόση - για εξέγερση στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλάει για «σύγκρουση γενιών», θα επιμένει στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, αλλά διαφωνεί με ακραίες φωνές και ύβρεις.

Γι' αυτό το λόγο και (υποτίθεται πως) διέγραψε τον υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού της Νομικής, ο οποίος ήταν ο συγγραφέας μιας πολύ σκληρής ανακοίνωσης, που αναφερόταν στα «λαμόγια της Βουλής» και στους «αλήτες», συμπεριλαμβανομένου, όχι μόνο των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ στο Οικονομικό Νομικής διεγράφη όπως υποστηρίζει (ψευδώς όπως μαθαίνουμε από πολύ έγκυρες πηγές!!!) από τα μητρώα της Οργάνωσης και σε ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση της νεολαίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του, αλλά με πολιτικούς όρους και όχι με ύβρεις. Δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές».

Ο κ. Παπαμιμίκος, συνομιλώντας με «Το Βήμα», είπε ότι η ΟΝΝΕΔ θα τηρήσει ψύχραιμη στάση, θα επιμείνει στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και μιλάει για τις «κόκκινες γραμμές».

Βέβαια, σπεύδει να τονίσει ότι είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση της Ν. Δ. να στηρίξει το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αν και επιμένει πως η ΟΝΝΕΔ διαφωνεί.

Πυρά στη «γενιά του Πολυτεχνείου»

Στο ψήφισμά της η ΟΝΝΕΔ, αναφέρει ότι «το σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε μαγκιά και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων».

Στο πλαίσιο αυτού του επιθετικού ύφους, 
χαρακτηρίζει την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, που κατά τη γαλάζια νεολαία, «ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή».

Στη συνέχεια η ΟΝΝΕΔ, αφού υποστηρίζει ότι αυτή η γενιά «είναι η ίδια που έχοντας εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος», χαρακτηρίζει σήμερα «τη νεολαία διεφθαρμένη και ανίκανη να έχει δική της άποψη».

«Όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία απλά δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα»
 σημειώνει η ΟΝΝΕΔ και τονίζει πως θα συγκρουστεί με αυτή τη γενιά που κατ' αυτήν «κατέστρεψε την Παιδεία, έφτασε την ανεργία των νέων στο 40% και ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου