Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κρανιδιώτης: Να επιμείνει ο Σαμαράς στη μη ενυπόγραφη δέσμευση!




«Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στην άρνησή του για έγγραφες δεσμεύσεις, καθώς το αίτημα αυτό θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία και την ευρωπαϊκή εικόνα της χώρας. Εξάλλου έχει δεσμευθεί πολλάκις σε όλη την Ευρώπη. Οι έγγραφες δεσμεύσεις αποτελούν μία χάρτινη απειλή» τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κρανιδιώτης άφησε αιχμές για «ελληνική προέλευση των απειλών αυτών, με σκοπό να επιφέρει απώλειες στη ΝΔ και τον πρόεδρό της» και τόνισε ότι οι υπογραφές αυτές μπορούν να ανοίξουν την Κερκόπορτα για νέες διεκδικήσεις των Ευρωπαίων στο μέλλον.
Όσον αφορά στην κυβέρνηση συνεργασίας Παπαδήμου, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι «δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση, αλλά για συναίνεση 100 ημερών σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Για τις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε την πεποίθησή του ότι η Ν.Δ. θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία «για να μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί ενόψει των νέων μέτρων που θα έρθουν τον Μάιο, με απώτερο σκοπό να γυρίσει η χώρα σε μία αναπτυξιακή τροχιά».
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης επανέλαβε ότι είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά και όχι στέλεχος της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όσες φορές έχω πει την άποψή μου στον Αντώνη Σαμαρά, αυτό γίνεται βάση της ιδιότητάς μου ως ενεργός πολίτης και φίλος του και σε καμία περίπτωση από κάποια θεσμική θέση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακούει θεσμικούς και μη θεσμικούς παράγοντες και στο τέλος αποφασίζει ό,τι είναι καλύτερο για την παράταξη και τη χώρα».
Αναφορικά με το ζήτημα της διαγραφής Χατζηγάκη και την περίπτωση Καμμένου, υποστήριξε ότι «καλώς έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης». Αναφερόμενος τέλος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ και το έκτακτο τέλος ακινήτων, ο κ. Κρανιδιώτης, αρκέστηκε να πει ότι «Η χώρα έχει νόμους και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα».

http://www.hbnews.gr/permalink/121604.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου