Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ξεκάθαρο "ΟΧΙ" Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης!


Σαφέστατο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό πως οποιαδήποτε νέα πρότασή του για συναίνεση και συγκυβέρνηση θα απορριφθεί , στέλνει η Ν. Δ. ξεκαθαρίζοντας από τώρα τη θέση του Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες και διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου που έχουν φτάσει στα αφτιά στελεχών της Ν. Δ. κάνουν λόγο για νέα πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου , ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να πάρει τηλέφωνο τον Αντώνη  Σαμαρά για να του επαναφέρει την πρότασή του για συγκυβέρνηση. 

Εξάλλου, κλείνοντας το τηλέφωνο, ο πρωθυπουργός την τελευταία φορά είχε τονίσει στον Αντώνη Σαμαρά πως θα επανέλθει το επόμενο διάστημα, όταν έρθει η ώρα. Κύκλοι της Ν. Δ. σπεύδουν λοιπόν να ξεκαθαρίσουν πως παρόμοιο αίτημα δεν θα γίνει δεκτό, καθώς η ευκαιρία που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου  χάθηκε τότε. Μάλιστα τονίζουν πως από την τελευταία πρόταση την οποία είχε σπεύσει να πάρει πίσω άρον – άρον ο πρωθυπουργός έχει περάσει πολύς καιρός και μάλιστα από τότε η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς σκληρότατων μέτρων  που δεν οδηγούν πουθενά και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και τους πολίτες στην απόγνωση.  

Με την κατάθεση μάλιστα του Προϋπολογισμού ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε πως έχει χαράξει τον δικό του δρόμο, τον οποίο και σκοπεύει να ακολουθήσει μέχρι τέλους. «Αν επαναλάβει την πρότασή του ο Γιώργος Παπανδρέου, θα λάβει σαφή απάντηση», ξεκαθαρίζουν κύκλοι της Ν. Δ., τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός ψάχνει για συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική  που ακολουθεί και εμείς συνένοχοι στο λάθος δεν θα γίνουμε». Υπενθυμίζουν  μάλιστα, πως για το θέμα είχε τοποθετηθεί ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο. 

«Έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα πια, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις. Και το ξέρει και εκείνος, το ξέρω και εγώ. Κι έτσι  που έχουν έρθει τα πράγματα, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές. Τώρα, αν θέλει συγκυβέρνηση για άλλο λόγο, δεν με ενδιαφέρει. Να πέσει στα μαλακά, οτιδήποτε, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι, αυτή τη στιγμή, οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου