Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Γιγαντιαία σκάνδαλα νοθείας και αναξιοκρατίας γκρεμίζουν τη νεολαία του Σαμαρά;


Κι όμως συμβαίνει...Η πάλαι ποτέ δυνατή και κραταιά ΟΝΝΕΔ φαίνεται πως διαλύεται μετά από σειρά κολοσσιαίων σκανδάλων νοθείας,εκβιασμών και επιμελούς "κακοδιαχείρισης" από τον "πρόεδρο της διάλυσης", όπως διαφαίνεται ότι θα είναι, Α.Παπαμιμίκο και σημαντικό αριθμό ατόμων του επιτελείου του (Εκτελεστικού Γραφείου). Τελευταίο κρούσμα της δυσωδίας που αναδύει η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ η τερατώδης νοθεία και καταστρατήγιση κάθε καταστατικής διαδικασίας από τον Υπεύθυνο Λεκανοπεδίου Σακαρετσάνο Δημήτρη, με σκοπό τη διάλυση της πολύ δυνατής ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου!


Το χρονικό της τραγωδίας και απεμπόλισης κάθε έννοιας αξιών και ηθών από τη Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ


Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα και το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Οργάνωσης αφού όλα "μαγειρεύτηκαν" εν κρυπτώ, η Οργάνωση Λεκανοπεδίου στέλνει το ακόλουθο κείμενο με φαξ στο γραφείο της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής:

"Εχθές Δευτέρα 10 Οκτωβρίου παρέλαβα πρόταση μομφής από δύο μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου κατά του σώματος του Συμβουλίου. Στην πρόταση μομφής εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν την πλειοψηφία των μελών στην κατάθεσή της. Η πρόταση μομφής θεωρείται έγκυρη αφού υπερψηφίστηκε και υπογράφεται από την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών της Τοπικής Οργάνωσης. Εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί εγκύκλιος από το Τμήμα Οργανώσεων Αττικής με την οποία θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής και Μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ
Δημήτρης Σακαρετσάνος"


Από πού να ξεκινήσει κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει για τη σειρά σκανδαλωδών δολοπλοκιών που "έστησαν" άνθρωποι "πεινασμένοι" για εξουσία και "καρέκλες" με κάθε κόστος!

 1. Βάσει του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης πρόταση μομφής δικαιούνται να καταθέσουν το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών μιας Τοπικής Οργάνωσης, δύο μέλη λοιπόν σε σύνολο μιας εκατοντάδας και πλέον εγγεγραμμένων προφανώς και δεν είναι το 1/3 και η πρόταση είναι παντελώς παράνομη!
 2. Την πρόταση μομφής οφείλουν να την καταθέσουν στον ίδιο το Γραμματέα του τοπικού γραφείου, ο οποίος σκοπίμως φυσικά δεν ενημερώθηκε ποτέ όπως και κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου!
 3. Για να "προχωρήσει" η μομφή στην επόμενη οργανωτική βαθμίδα ο Γενικός Γραμματέας (σε περίπτωση που ενημερώθηκε φυσικά!) οφείλει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών μέσα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα, στην οποία και πρέπει να υπερψηφιστεί η πρόταση από το 50%+ 1 ψήφο των εγγεγραμμένων μελών!
 4. Εάν υπερψηφιστεί προωθείται σε Γενική Συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οποία επίσης και πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 ψήφο των εγγεγραμμένων μελών. Τότε και μόνο τότε προωθείται στην Κεντρική Διοίκηση για να ορίσει εκείνη νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν έγινε ποτέ!
 5. Στο κείμενο αναφέρεται η λέξη "υπερψηφίστηκε"...Άραγε από ποιον, αφού ο Γενικός Γραμματέας ποτέ δεν ενημερώθηκε για να συγκαλέσει ολομέλεια και ακόμα και η εναλλακτική επιλογή της σύγκλισής της από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης δε συνέβη;
 6. Πού είναι τα πρακτικά της υποτιθέμενης "ολομέλειας" και ποιος τα υπογράφει, αφού αυτός δεν είναι ο Γενικός Γραμματέας;
 7. Το όργιο φυσικά συνεχίζεται και για πολλά βήματα ακόμη...Η ανακοίνωση αναφέρει πως η μομφή "υπογράφεται" από την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών του τοπικού γραφείου. Κι εδώ λοιπόν έρχεται η πλέον τερατώδης νοθεία της Κεντρικής Διοίκησης: Με μια πρόχειρη ματιά που έγινε από το Γενικό Γραμματέα όταν πήγε στα κεντρικά γραφεία να ζητήσει το λόγο όλων αυτών (πρόχειρη ματιά επειδή ο ίδιος ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Λεκανοπεδίου αρνήθηκε να του δώσει αντίγραφο της μομφής!) διαπιστώθηκε πως στο κείμενο αυτής υπήρχαν 38 υπογραφές. Και ω του θαύματος, από τις 38 υπογραφές μόνο 10 ήταν όντως εγγεγραμμένα μέλη του τοπικού γραφείου!!!
 8. Όπως εύκολα μπορεί να αποδειχθεί, τα εγγεγραμμένα μέλη της οργάνωσης αυτή τη στιγμή είναι τα 47 που αναφέρει ο περσινός της εκλογικός κατάλογος (υπάρχει αντίγραφο σφραγισμένο από τον ίδιο τον Υπεύθυνο Λεκανοπεδίου) συν οι μερικές δεκάδες αιτήσεις μελών που έχει στα χέρια του ο ίδιος ο Γραμματέας (αφού για να είναι έγκυρες απαιτούν την υπογραφή του!!!) τις οποίες και ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου αρνείται να παραλάβει εδώ και καιρό (δεχόμενος σα μέλη άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Οργάνωση και ουδέποτε υπέγραψαν αίτηση μέλους στο Γραμματέα για να την υπογράψει και ο ίδιος!)!!!
 9. Από όλες τις παραπάνω νοθείες προκύπτει ένας κατάλογος μελών του γραφείου στον οποίο δε συμμετέχουν οι μερικές δεκάδες εγγεγραμμένοι με νόμιμη αίτηση στα χέρια του Γραμματέα, ενώ συμμετέχουν 28 άτομα τα οποία δε γράφτηκαν ποτέ στην Οργάνωση και δεν έχουν αίτηση μέλους! Σύνολο εκλογικού καταλόγου δηλαδή 75 άτομα, με δεκάδες "αποκλεισμένους" και δεκάδες "φυτεμένους"!
 10. Ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου αρνείται να δώσει στο Γ.Γ. του γραφείου υπογεγραμμένο εκλογικό κατάλογο των μελών του...ίδιου του του γραφείου!
 11. Ο ίδιος άνθρωπος επίσης αρνείται να του παραδώσει τη μομφή ακόμη και την παραμονή των στημένων εικονικών εκλογών που προκήρυξε, ενώ έπρεπε να την είχε παραλάβει (εάν ήταν νόμιμη, που σε καμία περίπτωση δεν είναι!) βάσει κανονισμού ένα μήνα πριν!
 12. Στην πρόταση μομφής συμπεριλαμβάνονται "υπογραφές" δήθεν μελών που ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο!
 13. Επίσης συμπεριλαμβάνονται "υπογραφές" ακόμη και ατόμων που λείπουν στο εξωτερικό, άραγε πώς να την υπέγραψαν αυτοί;;;
 14. Στην "εγκύκλιο" των εκλογών ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας αναφέροντας πως οι εκλογές θα θεωρηθούν έγκυρες εάν ψηφίσει το 33% των μελών (πού πήγε η νομικά κατοχυρωμένη προϋπόθεση νομιμότητας περί ψήφισης του 50% του εκλογικού καταλόγου;)!
 15. Ύστερα από όλα αυτά τα έκτροπα, ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου επιτέθηκε λεκτικά στο Γενικό Γραμματέα του γραφείου επειδή ο δεύτερος προσέφυγε σε θεσμικό όργανο του κόμματος (τον οποίο ο Λεκανοπεδειάρχης κατονόμασε με επιθετικούς προσδιορισμούς σαν εκείνους που η Βάσω Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις προάλλες στη Βουλή σε διαξιφισμό της με το Μανώλη Κεφαλογιάννη και έγινε σάλος!) για να αναλύσει όλη αυτή την κατάσταση ώστε η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά να επιβάλλει την τάξη, τα ήθη, τις αξίες που εκείνος ευαγγελίζεται (εάν φυσικά τον ενδιαφέρει και οι εξαγγελίες του δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σκορπίζουν φρούδες ελπίδες περί κάθαρσης και αξιοκρατίας!!!).


Τελικά υπάρχει καμία αξία ή όχι σε αυτή την Οργάνωση; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα όργανα του κόμματος τι θα κάνουν για να πατάξουν αυτό το "φαινόμενο διαφθοράς" που λέγεται Α.Παπαμιμίκος και να εμποδίσουν το ξεκλήρισμα άλλης μίας δυνατής οργάνωσης (μετά από πολλές οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που σταλινικά διέλυσαν με νοθείες); Τους ενδιαφέρει καταρχάς; Γιατί αν όχι πλήθος αγνών αγωνιστών θα τους εγκαταλείψουν άμεσα για άλλα μονοπάτια, ηθών και προσφοράς στην κοινωνία μας που μαστίζεται από χιλιάδες προβλήματα!

Θα επανέλθουμε με νεώτερα...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_3080.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου