Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δημοσκοπική επέλαση του Π.Καμμένου και μεγάλες ανακατατάξεις στην Δεξιά


Kammenos Pan.1 Δημοσκοπική επέλαση του Π.Καμμένου και μεγάλες ανακατατάξεις στην Δεξιά

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας newsbomb.gr  , αναδεικνύει το νέο τοπίο στα δεξιά του πολιτικού μας φάσματος, όπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες που έχουν τραβήξει την προσοχή όλων. Ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», με ένα 8% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, βάζουν φωτιά στα δεξιά, τραβώντας προς το παρόν την προσοχή αρκετών πολιτών (σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχει μια επισφάλεια στη δημοσκόπηση και στο θέμα που αφορά στο νέο δεξιό κόμμα, λόγω του ότι το συμπέρασμα εξάγεται με μία μόνο ερώτηση). Είναι φανερό ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός, παίρνει από όλους τους υπόλοιπους σχηματισμούς του εθνικού & συντηρητικού χώρου. Κόβει ένα μεγάλο κομμάτι από τη ΝΔ, κυρίως ψηφοφόρους που δυσαρεστήθηκαν από την 180 μοιρών στροφή της Συγγρού στο θέμα του μνημονίου (της αφαιρεί το 13% των ψηφοφόρων της) και τις νεοφιλελεύθερου τύπου επιλογές της. Κόβει και από το ΛΑΟΣ (το 28% των ψηφοφόρων του), δημιουργώντας του πολύ σοβαρούς κινδύνους για την πολιτική του επιβίωση, δεδομένων και των πολλών αποχωρήσεων, ενώ όπως φαίνεται, στερεί και από τη Χρυσή Αυγή την είσοδό της στη Βουλή. Επίσης, αποσπά και το 5% των ψηφοφόρων (κυρίως κεντρώων) του… ΠΑΣΟΚ! Κι όλα αυτά, πριν ακόμα αρχίσει η οργάνωση του σχηματισμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και πριν ακόμα αρχίσει η ανακοίνωση των ονομάτων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδελτιά της αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια που θα καταβληθεί ενόψει των εκλογών.
Είναι σαφές ότι η ΝΔ έχει μεγάλο πρόβλημα, αν και το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να μειώσει τη δυναμική του νέου εγχειρήματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Πάνος Καμμένος είναι απλά ένα ανάχωμα για να συγκρατηθούν εντός πεδιάς οι δεξιοί ψηφοφόροι και να μην κατευθυνθούν σε αριστερά πολιτικά κόμματα. Όμως, δεν πείθουν, ενώ τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από τη στροφή της στο θέμα της συγκυβέρνησης αλλά και του μνημονίου, που έπληξε καίρια την πολιτική αξιοπιστία των «γαλάζιων». Όσον αφορά στον ΛΑΟΣ, είναι πλέον σαφές, δεδομένης και της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ότι η μόνη λύση αποτελεί μια στροφή προς τα δεξιά, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΕΚ», η δραστηριοποίηση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει το δικό του κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική ατζέντα του ΛΑΟΣ θα πλαισιωθεί με θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στη λαθρομετανάστευση και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας που μαστίζουν την ελληνική επικράτεια.
Οι επόμενες μέρες, όπου όλοι στα δεξιά θα κληθούν να δώσουν το στίγμα τους για την τακτική που θα ακολουθήσουν, αναμένονται από όλους με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Πηγή: Ελεύθερος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου