Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι είπαν κάποιοι στο Γεωπονικό...

Σας είπαμε που βρέθηκαν, σας είπαμε ποιοί ήταν, άντε να σας πούμε και τι είπαν τα παιδιά στο Γεωπονικό.


Βλέποντας τον Παπαμιμίκο να δυναμώνει συνεχώς στο εσωτερικό της Ν.Δ. τα τέως πρωτοπαλίκαρα του ευρωβουλευτή αρχίζουν να σκέφτονται το μέλλον τους καθώς ο Γιώργος δηλώνει δεξιά και αριστερά πως δεν το κουνάει από τις Βρυξέλλες, οπότε οι δουλίτσες στην Ελλάδα στερεύουν.  Όλα λοιπόν αυτά τα παλικάρια που τόσα χρόνια είχαν τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ μαγαζάκι για λίγους, τα έβαλαν κάτω, τα ξαναέβαλαν αλλά δε τους βγαίνουν τα νούμερα οπότε το έριξαν στη δολιοφθορά.

"Αφου δε μας παίρνει να ξεσκίσουμε στις εκλογές, (σ.σ. πολλές σχολές που στήριξαν Χατζή είναι σήμερα υπό διάλυση Γεωπονικό, Μαθηματικό κλπ) ας χάσουμε πανηγυρικά παντού για να μην ανέβει το ποσοστό συνολικά", φαίνεται να είναι η κεντρική ιδέα. Άλλωστε όπως είπε και ένας από τους παρεβρισκόμενους - "Πόσο να ανεβάσουν Πα.Πεί, Πάντειο, Πα.Μακ πασα μού; Από μας μπορούν να πέσουν περισσότερο."

Κάπου εκεί λοιπόν κατέληξαν τα παιδιά. Να μην εμφανιστούν πουθενά μέχρι τις εκλογές και να στείλουν ότι μπορούν σε ΠΑΣΠ και ΠΚΣ ώστε να ανοίξουν την πτώση της ΔΑΠ στις δικές τους σχολές.

Μάλιστα από την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε η προπαγάνδα από συγκεκριμένο blog, ενώ οι ζυμωσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε Νομική, Μαθηματικό και Γεωπονική.

Ως 25iouniou τα έχουμε πάρει άσχημα με αυτή τη λογική, καθώς η ΔΑΠ δε φταίει σε τίποτα και δε μπορεί να είναι παιχνίδι στη μέση καμιάς εσωκομματικής κόντρας γι'αυτό κάθε 1-2 μέρες θα σας αποκαλύπτουμε όσα ξέρουμε. 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στις πλάτες της παράταξης. Βαρεθήκαμε πια τους παράγοντες και τα παιχνίδια τους!
http://25iouniou.blogspot.com/2011/03/blog-post_9057.html

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Επιστολή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ στην Υπουργό Παιδείας για τα επαγγελματικά διακαιώματα


 
 
Η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) που αφορούν στα Επαγγελματικά Δικαιώματα πολλών πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. στην χώρα μας, ως γνωστόν εκκρεμεί ακόμα και σήμερα. Ακόμη και στις ειδικότητες που αυτά έχουν εκχωρηθεί, οι απόφοιτοι δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στα επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τόσο στην άσκηση του επαγγέλματος, όσο και σε άλλα θέματα (οικονομικά, ασφαλιστικά κ.α.). Είναι πλέον κοινή παραδοχή, ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση και στη χώρα μας την ίδια ώρα που στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες παρόμοια θέματα έχουν επιλυθεί.
Ως εκφραστές της πλειοψηφίας των φοιτητών, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Πολιτεία να υιοθετήσει την πάγια και διαχρονική θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για «άμεση έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στις ειδικότητες που εκκρεμούν». Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα την ηθική διακυβέρνηση που επαγγέλλεται. Η ηθική τάξη δεν είναι διαπραγματεύσιμο είδος και τα Επαγγελματικά Δικαιώματα είναι πρωτίστως θέμα ηθικής τάξεως.
Πλέον έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, μετά το 2007, ότι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι) αποτελούνται από δύο ισότιμους και παράλληλους τομείς: α) τον Πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και β) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος αποτελείται από τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι) και την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).
Γίνεται έτσι εύκολα αντιληπτό ότι δεν νοείται να υπάρχουν διαφορές στις επαγγελματικές δυνατότητες που απορρέουν από τις σπουδές διπλωματούχων του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου, στην ίδια μάλιστα γνωστική περιοχή. Ωστόσο στην Ελλάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από τη συντεχνιακή επιθυμία και όχι από την παρεχόμενη γνώση.
Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, να κωλυσιεργεί στη διαδικασία της τελικής έκδοσης των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στους αποφοίτους, εμπαίζοντάς τους παράλληλα είτε μέσω ατέρμονης διαβούλευσης είτε με εξαγγελίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα απόφοιτοι ΤΕΙ που εκπαιδεύονται τέσσερα χρόνια, από καθηγητές με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να μην μπορούν να ασκήσουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια, το επάγγελμα που σπούδασαν!
Όλα αυτά μάλιστα, όταν το Υπουργείο με την έκδοση του Π.Δ. του 2010 εκχωρεί επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων, ίδια με αυτά που έχουν οι απόφοιτοι, των συνεργαζομένων με τα κολέγια, Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Δηλαδή, όχι απλά εμφανίζονται περισσότεροι ανταγωνιστές στους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι., αλλά έχουν και πολύ περισσότερες εργασιακές διεξόδους καθώς οι απόφοιτοι των κολεγίων έχουν δικαίωμα ισότιμης εγγραφής στα επιμελητήρια και στις κατά κλάδο επαγγελματικές ενώσεις.
Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αυτή τη δυνατότητα όχι απλά δεν την έχουν, αλλά σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και κατοχύρωσης δικαιωμάτων τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε ακαδημαϊκό βρίσκουν απέναντί τους τα επιμελητήρια. Είτε με δικαστικές προσφυγές είτε μέσω των επιρροών που ασκούν στην πολιτική εξουσία διαχρονικά τα επιμελητήρια «φρενάρουν» την εξέλιξη των ΤΕΙ.
Σήμερα καθίσταται αναγκαίο να προχωρήσει ο επανακαθορισμός με σύγχρονες και διαφανείς διαδικασίες, όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων, όλων των ειδικοτήτων, με βάση φυσικά, το γνωστικό τους αντικείμενο (επίπεδο και περιεχόμενο σπουδών). Είναι προφανές, πλέον, ότι η λύση του προβλήματος θα προκύψει, όταν η πολιτεία αναγνωρίσει ουσιαστικά τους αποφοίτους των ΤΕΙ, ως απόφοιτους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και δεχτεί ότι πρέπει να ισχύει ότι και για τους αποφοίτους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ήρθε η ώρα να υιοθετηθούν από όλες τις πλευρές αντικειμενικοί κανόνες, διεθνώς αποδεκτές αρχές και λύσεις, με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, αξιοκρατία, καθαρή αντίληψη της επικρατούσας κατάστασης, ρεαλισμός και αποφυγή αποκλεισμών, έτσι ώστε να έχουμε πραγματικά ισότιμα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στην χώρα μας.

Έχοντας πραγματική επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ως προς την επαγγελματική τους κατοχύρωση, πολλοί απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας σήμερα, προτείνουμε:

1. Δημιουργία «Ενιαίου Θεσμικού Πλαισίου»

Μία από τις βασικές στρεβλώσεις, που παρατηρούνται σήμερα στο χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, είναι το γεγονός ότι διέπεται από δύο διαφορετικά θεσμικά πλαίσια. Συγκεκριμένα, η λειτουργία των Πανεπιστημίων καθορίζεται με τον νόμο πλαίσιο 1268/1982, αντίστοιχα η λειτουργία των ΤΕΙ καθορίζεται με το νόμο πλαίσιο 1404/1983. Ο διαχωρισμός αυτός μοιραία οδηγεί σε στρεβλώσεις, σε συντεχνιακές συγκρούσεις και κατ’ επέκταση τροφοδοτεί τη χρόνια διαμάχη για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ. Στο πλαίσιο λοιπόν της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων των ΤΕΙ, προτείνουμε την δημιουργία ενός Νέου Ενιαίου Θεσμικού Πλαισίου στην Ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης, στο οποίο θα καθορίζεται παράλληλα η λειτουργία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

2. Θέσπιση Ευρωπαϊκού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

Η διαβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων σύμφωνα με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβούλιου των Υπουργών σύνοδο του Bergen το 2005, που αφορά τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μία καινοτόμα πολιτική, η όποια θα ανατρέψει πλήρως την παραδοσιακή αντίληψη που επικρατεί στη χώρα μας, ως προς τα Επαγγελματικά Δικαιώματα. Η διαβάθμιση αυτή πραγματοποιείται στις χώρες της Ευρώπης ανάλογα με το Πτυχίο, τον Μεταπτυχιακό Τίτλο και το Διδακτορικό Τίτλο. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε όλοι οι πτυχιούχοι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να εντάσσονται στο «6ο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου», πρακτική που έχει υιοθετηθεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. πλην της Ελλάδας. Οι απόφοιτοι Ανώτατης Εκπαίδευσης δικαιούνται απεριόριστης επαγγελματικής κατοχύρωσης στο γνωστικό αντικείμενο των σπουδών του ο καθένας, οπότε πρέπει πλέον και για τους απόφοιτους των ΤΕΙ να ισχύει ότι και γι’ αυτούς των Πανεπιστημίων, η «Περιγραφή Επαγγέλματος».

3. Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Χορήγησης της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Την αρμοδιότητα, σήμερα, για την χορήγηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, την κατέχουν τα επιμελητήρια (Οικονομικό, Τεχνικό, Γεωτεχνικό κ.α), και ως μέλη τους εγγράφονται διπλωματούχοι των Πανεπιστημίων και των ισότιμων σχολών του εξωτερικού μετά τη λήψη της άδειας άσκησης του επαγγέλματος. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν εγγράφονται στα μητρώα των επιμελητηρίων, πρακτική αντίθετη με το νόμο του 2007 όπου τα ΤΕΙ εντάχθηκαν στο πεδίο των Α.Ε.Ι.
Υπάρχουν ωστόσο ειδικότητες, όπως οι απόφοιτοι ορισμένων τμημάτων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, οι οποίοι να μεν εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά το Υπουργείο θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου από Πανεπιστήμιο Οικονομικής κατεύθυνσης, πρακτική μη εφαρμόσιμη αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα υπάρχουν Πανεπιστήμια τα οποία δεν δέχονται καν τους αποφοίτους ΤΕΙ για να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτά. Είναι ευρέως γνωστό ότι σήμερα τα επιμελητήρια, αγνοούν τον θεσμικό τους ρόλο ως Σύμβουλοι της Πολιτείας και λειτουργούν μόνο ως συνδικαλιστικοί φορείς των εκπροσώπων τους. Αγνοείται επίσης το Κοινοτικό Δίκαιο, το οποίο απαγορεύει τη σύγκρουση συμφερόντων και επιτάσσει οι αρμοδιότητες να ανατεθούν σε ένα φορέα ανεξάρτητο από τους ανταγωνιζόμενους επαγγελματίες, ο οποίος θα παρέχει εγγυήσεις ανεξαρτησίας και διαφάνειας ως προς την ίση μεταχείριση αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Είναι σαφές ότι στην Ελλάδα η Εκπαίδευση καθορίζεται από την συντεχνιακή επιθυμία και όχι την παρεχόμενη γνώση. Γι΄ αυτό, προτείνουμε, ισότιμη συμμετοχή των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. στα επιμελητήρια χωρίς καμία προϋπόθεση και πιστεύουμε, ότι μονόδρομο αποτελεί η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Χορήγησης της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, όπου δικαίωμα ένταξης θα έχουν όλοι οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τη λήψη του πτυχίου τους και μόνο. Τέλος, για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία, ως προς ίση μεταχείριση των αποφοίτων, θα πρέπει στα όργανα διοίκησης του Φορέα να υπάρχει ισότιμη συμμετοχή αποφοίτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων.

Με τιμή,
Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ
Αντωνάκης Γρηγόρης

Ο Γκιουλέκας παραδέχεται για πρώτη φορά γιατί έχασε


http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/03/gkioylekas.png
Πέρασαν τέσσερις μήνες από το βράδυ του επαναληπτικού γύρου των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μόλις χθες, για πρώτη φορά, ακούσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα το πού αποδίδει την ήττα του. Μετά την επίσημη συνάντηση που είχε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δήλωνε «Η αλήθεια είναι πως μας λύπησε ιδιαίτερα το αρνητικό, οριακό αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο, οι λόγοι που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό», τον διέκοψε ο Γκιουλέκας λέγοντας «Καμιά φορά Απόστολε οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, είναι πιο σκληροί από τους πραγματικούς αντιπάλους και αυτό το αντιμετωπίσαμε πολύ έντονα».
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ θεωρεί ως κυριότερη αιτία για την ήττα στις εκλογές τον εσωκομματικό πόλεμο που δέχτηκε. Εκείνο όμως που δεν ξεκαθάρισε είναι ποιοι ήταν οι εσωκομματική αντίπαλοι. Ήταν οι υπόλοιποι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης που δεν τον στήριξαν σθεναρά; Ήταν ο μικρός, αλλά εξαιρετικά συμπαγής πυρήνας της Ντόρας Μπακογιάννη που περιλαμβάνει και πρώην δημοτικούς συμβούλους και ο οποίος στήριξε το Γιάννη Μπουτάρη; Ή ήταν ο τέως δήμαρχος, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι συνεργάτες του;
Θα μου πείτε έχει πραγματικά σημασία ποιοι ήταν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Γκιουλέκα από τη στιγμή που και να τους μάθουμε δε θα αλλάξει κάτι; Δε θα έχετε άδικο, ίσως όμως να υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς κάποιοι ίσως βρεθούν μαζί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο Γκιουλέκας με τον Παπαγεωργόπουλο. Ο τέως δήμαρχος ήδη έχει ανοίξει το πολιτικό του γραφείο και καλοβλέπει την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Ταυτόχρονα άνοιξε και συντηρεί το μέτωπο με τον Γκιουλέκα με δηλώσεις όπως «δεν προβλήθηκε και δεν αναδείχθηκε το έργο της δημοτικής αρχής για το οποίο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα περήφανος».
Σκεφτείτε λοιπόν, στην επόμενη ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο και τη ΝΔ εκλογική αναμέτρηση, στην Α’ Θεσσαλονίκης, να υπάρχει μια ανοιχτή κόντρα με αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα μεταξύ των υποψηφίων. Βούτυρο στο ψωμί για το ΠΑΣΟΚ που θα επιζητήσει και πάλι την πρωτιά σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική περιφέρεια. Βούτυρο στο ψωμί και του Καρατζαφέρη, καθώς ως γνωστών, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Δαπιτών στο Γεωπονικό...

Μετά από εντολή του ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου, τα πνευματικά του παιδιά αποφάσισαν να δράσουν ξανά προκειμένου να επιστρέψουν στα πράγματα.

Σπύρου, Βολουδάκης, Δημάκης, Κυρίμης, Γκρίλας και Διαμαντής συνθέτουν το πάζλ των μηχανισμών που επιχειρούν να ξαναβάλουν μπρος τη μηχανη της ομάδας του αμοιβόμενου με 17,000 ευρώ Παπανικολάου. Βέβαια, τι κι' αν η ηλικία τους είναι μέσο όρο 30 ετών, βρέθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο πριν λίγες μέρες για να φτιάξουν κλίμα εντός της ομάδας και να καθορίσουν τη στάση τους για το επόμενο διάστημα.
 
http://25iouniou.blogspot.com/2011/03/blog-post_23.html

Οι πιο εργατικοί βουλευτές της Θεσσαλονίκης

Στο γράφημα που ακολουθεί, καταγράφεται η δραστηριότητα των βουλευτών κατά τη διάρκεια της Β' Συνόδου της Βουλής, δηλαδή από την 4/10/2010 μέχρι σήμερα. Ο αριθμός είναι το σύνολο των "μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου", δηλαδή των ερωτήσεων, επερωτήσεων, αναφορών κ.λ.π. Δείτε λοιπόν, όλη τη δραστηριότητα των βουλευτών μας, σε μια εικόνα:
 
Αριθμός μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου από 4/10/2010 - 18/3/2011
 
Α/Α
Επώνυμο/ Όνομα
Κόμμα
Περιφ.
Μέσα
1
Βελόπουλος Κυριάκος
ΛΑΟΣ
Β' Θεσ.
675
2
Καράογλου Θεόδωρος
ΝΔ
Β' Θεσ.
339
3
Κολοκοτρώνης Άγγελος
ΛΑΟΣ
Α' Θεσ.
222
4
Ζιώγας Ιωάννης
ΚΚΕ
Α' Θεσ.
131
5
Καλαντίδου Σοφία
ΚΚΕ
Α' Θεσ.
125
6
Τζέκης Άγγελος
ΚΚΕ
Β' Θεσ.
122
7
Κουράκης Αναστάσιος
ΣΥΡΙΖΑ
Α' Θεσ.
98
8
Αναστασιάδης Σάββας
ΝΔ
Β' Θεσ.
88
9
Αμανατίδου Ευαγγελία
ΣΥΡΙΖΑ
Β' Θεσ.
61
10
Καλαφάτης Σταύρος
ΝΔ
Α' Θεσ.
54
11
Αράπογλου Χρυσή
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
28
12
Καϊλή Ευδοξία
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
22
13
Ράπτη Ελένη
ΝΔ
Α' Θεσ.
21
14
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
ΝΔ
Α' Θεσ.
19
15
Ιωαννίδης Ιωάννης
ΝΔ
Α' Θεσ.
9
16
Ρομπόπουλος Θωμάς
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
5
17
Αρβανιτίδης Γεώργιος
ΠΑΣΟΚ
Β' Θεσ.
4
18
Γερανίδης Βασίλειος
ΠΑΣΟΚ
Β' Θεσ.
4
19
Βενιζέλος Ευάγγελος
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
20
Βούγιας Σπυρίδων
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
21
Καστανίδης Χαράλαμπος
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
22
Μαγκριώτης Ιωάννης
ΠΑΣΟΚ
Α' Θεσ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
23
Καραμανλής Κωνσταντίνος
ΝΔ
Α' Θεσ.
ΠΡ. ΠΡΩΘ. 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σπατάλες σοκ δημοσίου χρήματος από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη!



Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για την ... "Ημέρα της Γυναίκας" και την ... "Κοινωνική Υπευθυνότητα" είχε δώσει από το (άσχετο) υπουργείο ...Μεταφορών το 2009 ο Ευρ. Στυλιανίδης που πρέπει (δυστυχώς) να πληρωθούν τώρα!
Από τον Νίκο Αναγνώστου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Αυτή η απόφαση που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ενδεικτική του τρόπου που διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Απόφαση για την πληρωμή 575.431 ευρώ που πρέπει υποχρεωτικά να γίνει και την οποία υπέγραψε ως υπουργός Μεταφορών ο Δημήτρης Ρέππας.

Ας δούμε τι αφορά η απόφαση αυτή:

-"Επικοινωνιακό πρόγραμμα" 183.168 ευρώ για την "Ημέρα της Γυναίκας" που υλοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
-"Επικοινωνιακό πρόγραμμα" για την "Κοινωνική Υπευθυνότητα", 342.877 ευρώ τον Μάιο του 2009 όταν υπουργός ήταν και πάλι ο Ευρ. Στυλιανίδης.
-"Διάφορες μεμονωμένες καταχωρήσεις" σε εφημερίδες για "διάφορες δράσεις" του υπουργείου τα έτη 2007-2008-2009. Δηλαδή όταν ήταν υπουργοί ο Κ. Χατζηδάκης και ο Ευρ. Στυλιανίδης. Συνολικό ύψος 49.384 ευρώ. 

Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές "δόθηκαν" περίπου 525 χιλιάδες ευρώ για την Ημέρα της Γυναίκας και την Κοινωνική Υπευθυνότητα από το ...υπουργείο Μεταφορών!!! Αντε τώρα να βρει κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η διαφήμιση γι' αυτά τα δύο θέματα με το υπουργείο Μεταφορών. Καμία σχέση. Και μάλιστα για τόσα λεφτά. Επίσης οι διαφημίσεις "δόθηκαν" αλλά ...δεν πληρώθηκαν. Και πήγε τώρα ο λογαριασμός στο υπουργείο που πρέπει υποχρεωτικά να τον πληρώσει!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά, στον Τύπο της Κυριακής: "Η ΝΔ εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ"

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, στον Τύπο της Κυριακής: "Η ΝΔ εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ" 
Την ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό μια ώρα αρχύτερα, επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει προκειμένου να φτάσουμε στους στόχους αυτούς. 
 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" χαρακτηρίζει θετικό τον απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ξεκαθαρίζει, όμως, πως δεν αρκούν να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου. "Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη", δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.
 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι με ιδεολογικά, όπως διευκρινίζει, αλλά με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, γιατί έτσι θα χάσουμε και αξία, αφού θα πουλάμε υπό πίεση και υπεραξίες που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει. 
 
Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να φτάσει στην διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση."Έχουμε κλείσει πλήρως τους λογαριασμούς με το παρελθόν, χτίζουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα μας δώσει την εντολή", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως στο κόμμα έχουν αλλάξει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα διατηρώντας όμως την ενότητά του.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πανικός δίχως τέλος για τη νέα διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...



Ο πανικός της νέας διοίκησης της ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό (γι'αυτό ιδρώνει τόσο ο Γραμματέας Σάκης) !!!

Λίγο μόλις καιρό μετά την πιο “έκρυθμη” Εκτελεστική Γραμματεία των Υπευθύνων Σχολών της Αθήνας και του Πειραιά των τελευταίων πολλών ετών, όπου μαινόμενοι πολλοί Υπεύθυνοι αποδοκίμασαν (εώς χλεύασαν) τον τρόπο λειτουργίας της νέας διοίκησης και το Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη, η “διοίκηση” προχώρησε σε ένα ακόμη τεράστιο ατόπημα.

Ο λόγος της αποδοκιμασίας ήταν προφανής και απόλυτα δικαιολογημένος. Ουδέποτε ξανά στα χρονικά της Οργάνωσης δεν υπήρξε τόση παρεμβατικότητα εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Γεννιές και γεννιές Δαπιτών γαλουχήθηκαν στη βασικότατη αρχή της “ανεξάρτητης παράταξης” που λειτουργεί με γνώμονα το φοιτητικό συμφέρον. Μιας Οργάνωσης που βρέξει χιονίσει διατηρούσε το αυτοδιοίκητό της και το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Μιας Οργάνωσης που τέλος πάντων έχει δικά της Όργανα ικανά να αποφασίζουν και να προτείνουν τα κατά κρίσην θεμιτά για το ελληνικό πανεπιστήμιο και τους έλληνες φοιτητές ανά περίσταση!

Φαίνεται όμως πως οι “διορισμένοι” από τη νέα διοίκηση στα Όργανα αυτά ούτε ικανοί είναι, ούτε την κρίση έχουν για να συντάξουν οποιαδήποτε πρόταση ή έστω...φράση σε ένα κείμενο όπως η βαρυσήμαντη Πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ένα κείμενο που έφερε επί 25 συναπτά έτη πρώτη στις φοιτητικές εκλογές την παράταξη, που συγκέντρωσε χιλιάδες ψήφους εμπιστοσύνης από τους έλληνες φοιτητές με όπλο τις προτάσεις της. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως η περσινή πρώτη χρονιά του Α.Παπαμιμίκου στη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ ήταν και η πρώτη χρονιά στην ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και 36 χρόνια που η παράταξη εξευτελιστικά “κατέβηκε” στις φοιτητικές εκλογές χωρίς Πρόταση Παιδείας!

Η νέα Πρόταση Παιδείας ήρθε ως ουρανοκατέβατη λοιπόν για τους Υπευθύνους που δίνουν τη μάχη στα αμφιθέατρα, αφού προήλθε ως επιστέγασμα ενός κυβερνοδιαλόγου (με σκοπό την κλοπή προτάσεων από απλούς Δαπίτες των σχολών οι οποίοι φυσικά δε συμμετέχουν στα Όργανα που...”στελεχώνουν” ορισμένοι καρεκλοκένταυροι!) και μιας βίαιης επιβολής από τη διοίκηση της ΟΝΝΕΔ κάποιων προτάσεων τις οποίες οι ίδιοι Υπεύθυνοι αδυνατούν να υποστηρίξουν αφού τις βρίσκουν μη εφαρμόσιμες ή ακόμη χειρότερα κακές για τα ιδρύματά τους!

Φωνές, αψιμαχίες, αντιδράσεις αποδοκιμασίας και ύβρεις προς το Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ήταν το φυσικό επακόλουθο της σταλινικής αυτής παρέμβασης στα δρώμενα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η αντίδραση της διοίκησης και του Γραμματέα όμως ήταν άνευ προηγουμένου! Διαισθανόμενοι προφανώς πως το ποτάμι δεν έχει επιστροφή και νοιώθοντας πως οι πρακτικές τους δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια δημοκρατική νεολαία, προχώρησαν σε μια ανακοίνωση που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί τα μάτια ακόμη και των γηραιότερων στην Οργάνωση!

Ο Γραμματέας Σάκης Ιωαννίδης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να “ελέγξει” την Οργάνωση, στην κρίση πανικού που τον κατέλαβε ανακοίνωσε πως αιτήσεις νέων μελών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν δεκτές μόλις μέχρι τις 20 Μαρτίου. Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου ο ίδιος ο Γραμματέας βαζει σε διαδικασία σύνταξης εκλογικών καταλόγων εσωκομματικών εκλογών όλους τους Υπευθύνους Σχολών δίχως καν να έχουν γίνει ακόμη οι φοιτητικές εκλογές του έτους!

Αλήθεια “Γραμματέα” τόσο πολύ σε νοιάζει να “ελέγξεις” για να βγάζεις τα χαρτζιλίκια σου από τα μπουζουκομάγαζα και clubs, που ούτε για τους τύπους δε νοιάζεσαι για το φοιτητικό αποτέλεσμα;
Όσοι δηλαδή εγγραφούν μέλη από τις 21 Μαρτίου και μέχρι τις φοιτητικές εκλογές (δύο μήνες αργότερα!) δεν θα είναι Δαπίτες για τη δική σου μικρόπνοη σκέψη και τακτική;
Και εν τέλει ποιος νομίζεις ότι είσαι για να μη δεχθείς ως Δαπίτες όλα αυτά τα παιδιά που θα μπουν στη ΔΑΠ στις σχολές τους μέσα στο προσεχές δίμηνο πιστεύοντας σε μια Οργάνωση “ιδέα”; Αυτά έκανες και στη Σχολή σου και βγαίνει εκεί πρώτη η ΠΑΣΠ, τώρα τα εφαρμόζεις σ'όλη την Ελλάδα!
Εξήγησε μας τους λόγους που αντικαταστατικά ζητάς αιτήσεις νέων μελών τόσο νωρίς! Για ποιον δουλεύεις τελικά, αν όχι μόνο για την πάρτη σου;

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η νέα διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαλύει την ιστορική ΔΑΠ ΦΜΣ!



Η ασυνειδησία της νέας διοίκησης της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό και η κατρακύλα της Οργάνωσης εξαιτίας τους δεν έχει πάτο!

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει πως δύο εκ των ιστορικότερων Οργανώσεων της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΦΜΣ) του ΕΚΠΑ δεν υπάρχουν πλέον, αφού η νέα διοίκηση “στέρησε” από τους Δαπίτες τους τη δυνατότητα να αγωνιστούν για τα πιστεύω και τις ιδέες τους τη φετινή χρονιά;

Ποιος μπορεί να μην εξοργίζεται με το γεγονός πως στην τεράστια κάλπη του Φυσικού (3500 φοιτητές!) δε δίνεται η δυνατότητα αντιπροσώπευσης πλέον στους Δαπίτες της σχολής που χρόνια τώρα έδιναν τη μάχη της καθημερινότητας στα αμφιθέατρα και τους διαδρόμους; Οι ίδιοι άνθρωποι που υπό τη δική τους καθοδήγηση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φυσικού ακολουθεί πτωτική πορεία εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια έβαλαν και πάλι την σφραγίδα τους (συγγνώμη, του Γραμματέα της ΔΑΠ εννοούμε) στο οριστικό “ξεκλήρισμα” της Οργάνωσης!

Πώς; Μην αναγνωρίζοντας, δίχως ίχνος ενδοιασμού και αξιοπρέπειας, τη νόμιμη διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φυσικού και “διορίζοντας” μία δική τους από ανθρώπους άφαντους από τα δρώμενα της Σχολής (μα κατά τα άλλα έμπιστούς τους!) οι οποίοι ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στο κτίριο της  (ούτε καν στις εγγραφές πρωτοετών!).

Εντελώς “τυχαία” βέβαια, τα δύο έτη που δεν ήταν υπό την καθοδήγησή τους, επί υπευθυνοτήτων των Κ.Α. και Δ.Κ., ήταν τα μόνα από το 2002 που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φυσικού ανέβηκε στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών, ενώ σε μία ακόμη αναμέτρηση (αυτή του 2010) που δεν είχαν εκείνοι τα ηνία “φρόντισαν” να έρθει πτώση αφού στην κάλπη “έλειψαν” από την Οργάνωση οι ψήφοι των “δικών” τους ανθρώπων (πού πήγαν είναι ένα άλλο ντροπιαστικό θέμα βέβαια)!

Τα ίδια περίπου και στη Φαρμακευτική σχολή, όπου το περασμένο καλοκαίρι η νέα διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αγνόησε την επιθυμία του 90% των μελών και “διόρισε” εκείνη Υπεύθυνο και Συμβούλιο Σχολής. Το αποτέλεσμα; Σε σύνολο 75 περίπου μελών (βάσει καταστατικού βγάζουν 7μελές Συμβούλιο Σχολής) η νέα διοίκηση, έχοντας μόνο 4 άτομα που να λειτουργούν ως απόλυτα πιόνια των εσωκομματικών συμφερόντων της και όχι των συμφερόντων της παράταξης, “διόρισε” 5μελές Συμβούλιο με τους 4 “δικούς” της και έναν τυχαίο που δεν είχε καν ενημερωθεί! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν υπάρχει πια στη Φαρμακευτική Σχολή, αφού οι “διορισμένοι” ούτε τραπεζάκι δε βγάζουν και η ξεφτίλα της Οργάνωσης ανήκει εξ ολοκλήρου στη νέα διοίκηση, η οποία κατά τα άλλα “αγωνιά” για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο αυτές “κλειστές”, λόγω αυταρχισμού και νοθείας της νέας διοίκησης, Οργανώσεις αντιπροσωπεύονται στα Όργανα της ΟΝΝΕΔ το μεν Φυσικό με ένα άτομο στην Κεντρική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ, δύο αναπληρωματικούς στην Κεντρική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ και έναν σύνεδρο μέσω ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η δε Φαρμακευτική με ένα άτομο στην Κεντρική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ και έναν σύνεδρο μέσω ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας! Αυτή είναι η αξιοκρατία του προέδρου Α.Παπαμιμίκου, του Γραμματέα Σ.Ιωαννίδη και της ακολουθίας τους!

Στην ιστορική και πολύπαθη ΦΜΣ όμως τα προβλήματα, που προκαλεί η νέα διοίκηση με τους εκλεκτούς της στη ΦΜΣ Χημικούς μπροστάρηδες, δεν έχουν τελειωμό!

Μετά τις Οργανώσεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φυσικού και Φαρμακευτικής που κατέστρεψαν φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο αυτήν του Μαθηματικού, μια Οργάνωση που δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία στη μεγαλύτερη κάλπη της Φυσικομαθηματικής (μεγαλύτερη και από του Φυσικού) με 5000 φοιτητές, όπου και παίρνει 3 έδρες στο Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών και κονταροχτυπιέται με την ΠΑΣΠ για την πρώτη θέση!

Τον τελευταίο καιρό μία πεντάδα μελών της Οργάνωσης του Μαθηματικού, όλοι τους πουλέν του Ελπ.Παπανικολόπουλου (πουλέν του Μητσοτάκη ο τελευταίος!) και μέλη 5μελών Συμβουλίων Τοπικών Γραφείων ΟΝΝΕΔ (φανερά εκλεκτοί της νέας διοίκησης), υπό το αβαντάρισμα αυτού και του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Σάκη Ιωαννίδη φέρνουν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο...

Την προηγούμενη εβδομάδα οι συγκεκριμένοι βρέθηκαν να αναμειγνύονται σε σύρραξη μεταξύ ΠΑΣΠιτών και ΕΑΑΚιτών στο χώρο του Μαθηματικού και παρά την αντίθετη νουθεσία-παράκληση του Υπευθύνου Σχολής της ΔΑΠ Μαθηματικού δεν απομακρύνθηκαν, ενώ αντιθέτως ήρθαν και μαζί του σε έντονο διαξιφισμό ενώπιον πλήθους φοιτητών που παρακολουθούσαν άναυδοι τα τεκταινόμενα! Το συμβάν αυτό δεν περιορίστηκε εκεί, αφού την Παρασκευή το πρωί οι ίδιοι επιτέθηκαν σθεναρά με ύβρεις προς τον Υπεύθυνο ΔΑΠ Μαθηματικού ενώπιον πολλών μάλιστα μελών της Οργάνωσης στο τραπεζάκι της ΔΑΠ στη Σχολή, οι οποίοι και τους αποδοκίμασαν.

Εάν μετά τις δύο Οργανώσεις που ήδη κατάφεραν να διαλύσουν στη ΦΜΣ αυτοί στη νέα διοίκηση, επιθυμούν να διαλύσουν και αυτή του Μαθηματικού δε χρειάζεται να το κάνουν πασιφανές με τις πράξεις τους. Να το πουν ευθέως και χωρίς ντροπή στους εκατοντάδες ΔΑΠίτες του Μαθηματικού που έχουν μοχθήσει για αυτή την παράταξη τα τελευταία χρόνια, στους εκατοντάδες που έδωσαν το παρόν πιστεύοντας σε αξίες και ιδέες που αυτοί καταστρατηγούν και ντροπιάζουν! Να το πουν σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ίδια η Οργάνωση είναι ιδέα και κρατούν τη ΔΑΠ Μαθηματικού σταθερά πρώτη δύναμη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη ΦΜΣ!


Υ.Γ. Να σημειωθεί πως από τις 5 σχολές της ΦΜΣ στις οποίες δρα η ΔΑΠ τη φετινή χρονιά (στις άλλες δύο το μέλλον φαίνεται απαισιόδοξο μετά τους “διορισμούς” και τις “εξαφανίσεις” των διορισμένων) η δυναμική των Οργανώσεων βάσει ψήφων είναι κατά σειρά: Μαθηματικό, Πληροφορική, Γεωλογικό, Χημικό, Βιολογικό. Πώς γίνεται λοιπόν οι δύο πιο αδύναμες σχολές, με τις ευλογίες του Γραμματέα της ΔΑΠ Ιωαννίδη και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παπαμιμίκου, να μονοπωλούν τις θέσεις στη νέα διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξοντώσουν όλες τις άλλες Οργανώσεις της ΦΜΣ; Φαίνεται πως η επιθυμία τους για μια δυναμική που ποτέ δεν θα αγγίξουν και η άπληστη δίψα τους για έλεγχο και καρέκλες στη ΦΜΣ και στη διοίκηση, έχουν κάνει την “ιδέα” της Οργάνωσης κακόγουστο αστείο για αυτούς και αντικείμενο ειρωνείας!

Κίνηση Δαπιτών

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ!»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivDQlHPZ30o2piao4R35b5r-7HqWynEDDU06YWqdqOrw8hIX9kVisDOvVBs-BtDuVQQ5MU8gSxR3fBvQVgV_rsqBoP9etANctotePSDPIM0omq78hcagUB-kNwyQ0aPD7xLmFaI5lMH9DB/s1600/%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%A8%CE%A9%CE%9C%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97%CE%A3.jpgΤο όνομα από μόνο του δεν είναι το πρόβλημα αλλά τα αλυτρωτικά σχέδια και η προπαγάνδα των Σκοπιανών που ενσπείρουν ανησυχία. Αυτό τόνισε από τον Καναδά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας στην 47η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ «Ο Εύξεινος Πόντος», στο Chateau Royal στο Μόντρεαλ. «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες των αιώνων ΕΛΛΑΔΑ, η καρδιά και ο προμαχώνας του Ελληνισμού, το λίκνο και η ασπίδα του. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή» συμπλήρωσε.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Ψωμιάδης συμμετείχε στη γιορτή του ποντιακού συλλόγου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και τον δημοφιλή Πόντιο ηθοποιό - τραγουδιστή Παύλο Κοντογιαννίδη. Το ίδιο βράδυ, ο Π. Ψωμιάδης μαζί με τον Κ. Καραπαναγιωτίδη, έδωσαν το παρών και στους χορούς των Κρητών, των Αρκαδίων, των Θεσσαλών και των Δωδεκανησίων.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μόντρεαλ, ο κ. Ψωμιάδης έδωσε συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συναντήθηκε με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Θάνο Καλφόπουλο, με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ Gerald Tremblay ενώ επισκέφθηκε και την ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ, «μία από τις καλύτερες στον κόσμο, που επιτελεί ένα τεράστιο έργο για την Ελλάδα και την ομογένεια».

Την Κυριακή, ο κ. Ψωμιάδης παραβρέθηκε στην πρώτη συνάντηση μαθητών, γονέων, δασκάλων και καθηγητών ομογενειακών σχολείων που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλλουν τα ελληνικά σχολεία των αποδήμων σε όλον τον κόσμο.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ. Ψωμιάδης όσο και ο κ. Καραπαναγιωτίδης μίλησαν εθνικά, αναφέρθηκαν στη δύναμη της ομογένειας, στη ζωντάνια του ποντιακού ελληνισμού και στη σχέση της μητέρας πατρίδας με τους απόδημους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά των Αποδήμων ζητώντας «για μια ακόμη φορά συγνώμη, για όλα όσα η Ελλάδα δεν έχει κάνει τόσα χρόνια για σας». «Η Ελλάδα ξεκινά από την Ομογένεια που τόσο έχει ξεχαστεί από όλες τις κυβερνήσεις» είπε. Προέτρεψε δε τους ομογενείς μας να μείνουν κοντά στα σχολεία και στις εκκλησίες για να κρατηθεί όρθιος ο ελληνισμός τις επόμενες δεκαετίες.

«Ενωμένοι στην Ελλάδα μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» είπε αναφερόμενος στην κρίση που περνά ο τόπος. «Σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται παγιδευμένη στη χειρότερη οικονομική, κοινωνική, πνευματική και εθνική κρίση της ιστορίας της, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πλήρη αστάθεια, καλούμαστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, για να πετύχουμε αυτό που σήμερα φαίνεται σε πολλούς ανέφικτο και ίσως ουτοπικό: να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στον ελληνικό λαό. Οι ίδιοι οι Έλληνες, οι Έλληνες της Οικουμένης, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα!» τόνισε.

Μιλώντας για τον απανταχού ποντιακό ελληνισμό τόνισε ότι

«Οι αρχές μας, οι αρχές του Ποντιακού Ελληνισμού, δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, την υπερηφάνειά μας, τον πατριωτισμό μας, την πίστη μας, τη θρησκεία μας». «Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας. Μόνο ενωμένοι, μακριά από πάθη και εγωισμούς, μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της μνήμης» κατέληξε.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μ.Βαρβιτσιώτης στη Βουλή: "Καταρτίστε έναν προϋπολογισμό από μηδενική βάση!"

"Νομίζω ότι όσοι ακούσαμε πριν από λίγο το συνάδελφο κ. Γρηγοράκο, δεν μπορούμε να μην προσυπογράψουμε σε μεγάλο βαθμό και το προβληματισμό του και την αγωνία του.
Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν κάποια στιγμή ξεπερνούσαμε πολλά από αυτά που επαναλαμβάνουμε διαρκώς σ’ αυτήν την Αίθουσα ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον και λέγαμε την αλήθεια, και η Αίθουσα του Κοινοβουλίου θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αλλά και η ποιότητα της πολιτικής ζωής πολύ διαφορετική. Και για μένα παραμένει ζητούμενο η αλήθεια και για το παρελθόν και για το παρόν και για το μέλλον.
Και η αλήθεια για μένα είναι ζητούμενο, γιατί σήμερα αυτό που υπάρχει ως υποψία είναι ότι πραγματικά η προσφυγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έγινε γιατί πιέστηκαν τα πράγματα σ’ αυτόν τον αφόρητο βαθμό, αλλά γιατί ενδεχομένως υπήρχε σχέδιο προσφυγής. Και αυτό φαίνεται από σειρά πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο της πορείας της, διότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας εν μέσω της κρίσης ήταν γνωστή σε όλους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δόθηκαν κάλπικες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό και ότι καλλιεργήθηκε ήδη από την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2009 -τον Απολογισμό του οποίου συζητάμε σήμερα- ένα κλίμα πρόωρης εκλογολογίας και ένα κλίμα μιας αφόρητης πίεσης που ασκείται και σήμερα και δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο.
Και θα συμφωνήσω με τον κ. Γρηγοράκο στο ότι οι εκλογές δεν είναι το ζητούμενο, στο ότι οι εκλογές δεν είναι πάντοτε η «δαμόκλειος σπάθη» για να κρατάς μία κυβερνητική πλειοψηφία σε συνοχή. Αυτό είναι λάθος! Πρέπει να το διαψεύσετε οριστικά αυτό το σενάριο.
Και αντί να προσπαθείτε να αποφύγετε τις ευθύνες σας, να πείτε πρώτα απ’ όλα την αλήθεια. Πού είμαστε; Έχουμε πιάσει τον πάτο του βαρελιού; Αυτό είναι το χειρότερο επίπεδο όλης αυτής της κρίσης που περνάμε σήμερα;
Διότι δεν έχουμε πείσει τον ελληνικό λαό ότι έχουμε πιάσει τον πάτο του βαρελιού, προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη. Δυστυχώς, κάθε μέρα και κάθε φορά που μιλάτε και λέτε ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα, έρχονται καινούργια μέτρα. Κάθε φορά που φέρνετε ένα σχέδιο νόμου, λέτε ότι τελείωσαν τα προβλήματα και δυστυχώς την επόμενη μέρα αρχίζετε τις διορθώσεις. Δυστυχώς, κάθε φορά που διαβεβαιώνετε τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, ότι έχει πάει σωστά και έχει ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας, την επόμενη ημέρα καλείστε πάλι να φέρετε επώδυνα μέτρα, με αποτέλεσμα να μην πείθεται πλέον κανένας.
Άρα, χρειάζεται να πείτε ποια είναι η αλήθεια. Αν μας πείτε ποια είναι η αλήθεια και ποιες είναι οι προοπτικές, τότε να καθίσουμε να συζητήσουμε στα πλαίσια συνεννόησης -όχι συγκυβέρνησης- ένα minimum consensus σε ορισμένα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει σε αυτή τη χώρα είναι η διαδικασία κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να ερχόμαστε εδώ και συνολικά να ψηφίζουμε ή να απορρίπτουμε τον Προϋπολογισμό. Ποτέ, μα ποτέ δεν έχει γίνει συζήτηση για τις δαπάνες ανά κωδικό του Προϋπολογισμού σε καμία Επιτροπή της Βουλής! Είμαστε το μόνο Κοινοβούλιο στον πλανήτη που δεν συζητά και δεν ψηφίζει τον Προϋπολογισμό άρθρο προς άρθρο, αλλά τον συζητάμε ως σύνολο νόμου. Αυτό μας καθιστά αναξιόπιστους ως σύνολο.
Στη συνέχεια έχουμε την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Έγιναν κάποια βήματα από τον Κανονισμό της Βουλής, που αναθεωρήθηκε πριν από μερικά χρόνια για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, αλλά καθημερινά έρχονται νομοσχέδια που προσθέτουν δαπάνες, γίνονται κυβερνητικές πράξεις που προσθέτουν δαπάνες, οι οποίες δεν αιτιολογούνται και δεν ενημερώνεται η Βουλή. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξεφεύγει η εκτέλεση του Προϋπολογισμού.
Έχουμε την παρακολούθηση των στοιχείων. Δεν είναι επαρκής η παρακολούθηση των στοιχείων. Δεν υπάρχει ανά υπηρεσία και ανά διεύθυνση Υπουργείου ένα σύστημα παρακολούθησης εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Υπάρχει και κάτι ακόμη: Ποτέ δεν βάζουμε στην παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού τη μισθολογική δαπάνη. Τη θεωρούμε αυτοτελές κεφάλαιο.
Βέβαια, υπάρχει το θέμα του απολογισμού. Διότι εδώ δεν συζητάμε περί απολογισμού. Δεν βλέπουμε πού ξέφυγαν ή πού δεν ξέφυγαν οι δαπάνες. Δεν βλέπουμε ποιες νομοθετικές πράξεις οδήγησαν στο να ξεφύγουν αυτές οι δαπάνες. Απλώς κάνουμε μια συνολική κριτική, ιδιαίτερα άδικη –θα έλεγα- για τη χρονιά του 2009, όταν καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καμία χώρα της ΟΝΕ δεν μπόρεσε να τηρήσει τα δεδομένα που είχε προβλέψει. Δεν μπορεί οι χώρες με ισχυρές οικονομίες να μπαίνουν σε ρυθμό ύφεσης της τάξεως του 6%, του 7% και του 8%, να μην τηρούν τον Προϋπολογισμό τους και γι’ αυτό να φταίει μόνο η ελληνική κυβέρνηση του 2009 ή μάλλον και οι δύο ελληνικές κυβερνήσεις του 2009!
Εγώ θα ήθελα να σας κάνω μία πρόταση, κύριε Υπουργέ, επειδή είναι σήμερα Μάρτιος και επειδή έχετε μπροστά σας να καταρτίσετε ένα καινούργιο Προϋπολογισμό. Καταρτήστε έναν Προϋπολογισμό από μηδενική βάση. Όταν λέμε «μηδενική βάση», εννοούμε να αλλάξετε το πλαίσιο κατάρτισης του Προϋπολογισμού, ώστε να ξέρετε ανά διεύθυνση ποιο είναι το μισθολογικό κόστος, ποιο είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα και ποιο είναι το όφελος για τον πολίτη. Επιτέλους, να αξιολογήσουμε αν χρειαζόμαστε όλο αυτό το δαιδαλώδες πλαίσιο της ελληνικής διοικητικής λειτουργίας ή μπορούμε να περικόψουμε πάρα πολλές απ’ αυτές τις λειτουργίες, να εξοικονομήσουμε χρήματα και δαπάνες για άλλες υπηρεσίες, που ενδεχομένως θα είναι πιο χρήσιμες!
Αν δεν ξεκινήσουμε σήμερα να κάνουμε Προϋπολογισμό από μηδενική βάση, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Αν δεν το κάνουμε το 2011 για το 2012, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί όταν θα έρθει να μας επιβληθεί να το κάνουμε, τότε θα έχετε πάλι μια ασφυκτική προθεσμία να τηρήσετε. Όπως τις ασφυκτικές προθεσμίες που σήμερα προσπαθείτε να καλύψετε και φέρνετε νομοσχέδια-σκούπα, με τα οποία τελικά ζητάτε μια εξουσιοδότηση για το μέλλον, όπως κάνατε για τα κλειστά επαγγέλματα.
Νομίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι θα πρέπει, συζητώντας αυτόν τον απολογισμό και όχι αναζητώντας μόνο τις ευθύνες, να καταδικάσουμε ένα πράγμα: τη λογική του ψεύδους. Να καταδικάσουμε τη λογική των ψεύτικων στοιχείων και των ψεύτικων προϋπολογισμών. Να καταδικάσουμε τη λογική που μας έχει φέρει να ψηφίζουμε κάθε χρόνο ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην δικιά μου προσωπική ιστορία ένας Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε σ’ αυτή την Αίθουσα και ο οποίος να εκτελέστηκε και για τον οποίο να έχουμε έναν σοβαρό απολογισμό.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώνω.
Κύριε Υπουργέ, εγώ αντιλαμβάνομαι την πίεση στην οποία είστε. Το Μνημόνιο δεν σας βγαίνει. Η πίεση είναι μεγάλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, τα έσοδα υστερούν, η οικονομία είναι σε καχεξία, οι πολίτες υποφέρουν και υπάρχει αποσυσπείρωση της κομματικής σας, αλλά και της κοινοβουλευτικής σας βάσης. Γι’ αυτό προχωρήστε ένα βήμα παραπάνω. Αντί να τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθήστε τουλάχιστον για μία φορά να είσαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.
Γιατί εάν συνεχίσετε να είστε επιμηθείς, τότε θα δικαιολογηθούν όλοι αυτοί που σήμερα σκέπτονται ότι υπήρχε ένα πονηρό σχέδιο για την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, με τον τρόπο με τον οποίο σήμερα την βιώνουμε.
Ευχαριστώ."

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς κοντά στους τραυματισμένους αστυνομικούς μας


 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,  επισκέφθηκε σήμερα τους δυο τραυματίες αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
 
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σε ώρες αυξανόμενης ανομίας, η Αστυνομία προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Και, μάλιστα, με τέτοιες βαρύτατες θυσίες. Όπως τα δυο παλικάρια που χάθηκαν, αλλά και τα δυο παιδιά, τα τραυματισμένα, που μόλις επισκέφθηκα. Είναι πια καιρός και η Πολιτεία, όλοι μαζί, να προστατέψουμε την Αστυνομία».

Ένταση στην εκτελεστική γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ


Δευτέρα 28-02-2011: Eκτελεστική υπευθύνων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αθήνας

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

1)     Η νέα πρόταση παιδείας. 

Πρόταση, η οποία εξόργισε όλους τους υπευθύνους σχολών !  Γιατί ;;;
Επειδή, πρώτη φορά στα χρονικά η πρόταση παιδείας της ΔΑΠ, το βασικό συνδικαλιστικό όπλο των δαπιτών, δημιουργήθηκε απο τους γνωστούς-αγνώστους επικοινωνιολόγους-φαντομάδες Οννεδίτες που δεν έχουν ζήσει την καθημερινότητα της ΔΑΠ.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ούτε ένας υπεύθυνος  δεν εξέφρασε την άποψη του και δεν κατέθεσε την πρόταση του για τη δημιουργία της νέας πρότασης παιδείας. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των υπευθύνων που στάθηκαν στο θέμα της κατάργησης του ασύλου μιας και ειναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με αυτήν την θέση της οργάνωσης!

2)  Η διαδικασία της εκτελεστικής:

Όλες οι εκτελεστικές είναι μια οργανωτική παρωδία. Ο γραμματέας Σάκης Ιωαννίδης, που νομίζει ότι αφεντεύει την αυτοκρατορία του, δεν επιτρέπει  στους γραμματειακούς  να μιλήσουν , δεν κρατάει πρακτικά της συζήτησης λες και ειναι καφενείο η οργάνωση, μιλάει για φοιτητικές εκλογές και δεν βλέπει το χάλι όλων των οργανώσεων της ΔΑΠ οι οποίες παραπαίουν. 

Η σύνδεση της Ν.Δ.με την ΔΑΠ:

Όσοι έχετε δει το εν λόγω λινκ: http://www.nd.gr/web/guest/donate το οποίο αναφέρει πως αν δώσεις 2 ευρώ εξοικονομείς 150 αφίσες για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι το οποίο εξόργισε τους πάντες διότι σ’όλες τις σχολές μιας και κανείς σοβαρός δαπίτης δεν επιθυμεί την απόλυτη ταύτιση με το κόμμα και ειδικά με τέτοιο τρόπο. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στις σχολές αφού οι αριστερές οργανώσεις ξεφτιλίζουν τους δαπίτες στα ‘τραπεζάκια’ και τα αμφιθέατρα!

Τι έγινε στο τέλος όμως ;

Ο ανίκανος γραμματέας  της ΔΑΠ δεν κατάφερε να κάνει την εκτελεστική σωστά, με αποτέλεσμα  να την  διαλύσει  αφού τα καμώματα του έχουν τσαντίσει ακόμα και τα φανατικά στελέχη της νέας διοίκησης.

Y.Σ: κ. Ιωαννίδη δεν τελειώσαμε ακόμα, μην τα βάζετε με τα μπλογκς (μιας και δεν μπορείτε να τα φιμώσετε) και μην αποτελειώσετε την πολυετή συνεχόμενη πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σ’ένα βράδυ!


Πηγή: http://4oktovriou.blogspot.com/2011/03/blog-post_5653.html#ixzz1FSLU3rb1