Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο Γκιουλέκας παραδέχεται για πρώτη φορά γιατί έχασε


http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/03/gkioylekas.png
Πέρασαν τέσσερις μήνες από το βράδυ του επαναληπτικού γύρου των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μόλις χθες, για πρώτη φορά, ακούσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα το πού αποδίδει την ήττα του. Μετά την επίσημη συνάντηση που είχε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης δήλωνε «Η αλήθεια είναι πως μας λύπησε ιδιαίτερα το αρνητικό, οριακό αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο, οι λόγοι που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό», τον διέκοψε ο Γκιουλέκας λέγοντας «Καμιά φορά Απόστολε οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, είναι πιο σκληροί από τους πραγματικούς αντιπάλους και αυτό το αντιμετωπίσαμε πολύ έντονα».
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ θεωρεί ως κυριότερη αιτία για την ήττα στις εκλογές τον εσωκομματικό πόλεμο που δέχτηκε. Εκείνο όμως που δεν ξεκαθάρισε είναι ποιοι ήταν οι εσωκομματική αντίπαλοι. Ήταν οι υπόλοιποι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης που δεν τον στήριξαν σθεναρά; Ήταν ο μικρός, αλλά εξαιρετικά συμπαγής πυρήνας της Ντόρας Μπακογιάννη που περιλαμβάνει και πρώην δημοτικούς συμβούλους και ο οποίος στήριξε το Γιάννη Μπουτάρη; Ή ήταν ο τέως δήμαρχος, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι συνεργάτες του;
Θα μου πείτε έχει πραγματικά σημασία ποιοι ήταν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Γκιουλέκα από τη στιγμή που και να τους μάθουμε δε θα αλλάξει κάτι; Δε θα έχετε άδικο, ίσως όμως να υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς κάποιοι ίσως βρεθούν μαζί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο Γκιουλέκας με τον Παπαγεωργόπουλο. Ο τέως δήμαρχος ήδη έχει ανοίξει το πολιτικό του γραφείο και καλοβλέπει την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Ταυτόχρονα άνοιξε και συντηρεί το μέτωπο με τον Γκιουλέκα με δηλώσεις όπως «δεν προβλήθηκε και δεν αναδείχθηκε το έργο της δημοτικής αρχής για το οποίο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα περήφανος».
Σκεφτείτε λοιπόν, στην επόμενη ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο και τη ΝΔ εκλογική αναμέτρηση, στην Α’ Θεσσαλονίκης, να υπάρχει μια ανοιχτή κόντρα με αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα μεταξύ των υποψηφίων. Βούτυρο στο ψωμί για το ΠΑΣΟΚ που θα επιζητήσει και πάλι την πρωτιά σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική περιφέρεια. Βούτυρο στο ψωμί και του Καρατζαφέρη, καθώς ως γνωστών, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου