Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Πραξικόπημα «βλέπει» στο δημοψήφισμα ο Παυλόπουλος!Διευκρινίσεις ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος από τον πρωθυπουργό σχετικά με το δημοψήφισμα επί των αλλαγών στο Σύνταγμα.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως αν ο κ. Παπανδρέου εννοούσε ότι θα παρακαμφθεί το άρθρο 110 του Συντάγματος- που αναφέρει πως γίνεται η αναθεώρηση και θα επιχειρήσουμε αναθεώρηση μέσω δημοψηφίσματος - αυτό δεν γίνεται.

«Αποτελεί ένα πραγματικό πραξικόπημα γιατί παραβιάζεται το άρθρο 110, το οποίο είναι μάλιστα διάταξη μη αναθεωρητέα», είπε ο κ. Παυλόπουλος. Εάν εννοεί ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να ξεκινήσει μετά η διαδικασία αναθεώρησης, το 2013, πρέπει - όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος - να ξέρει ότι κανένα δημοψήφισμα αυτού του είδους (που δεν είναι καν νομοθετικό - και δεν μπορεί να είναι νομοθετικό) δεν είναι δεσμευτικό για τίποτα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τους προέτρεψε να οδηγήσουν τον τόπο σε εκλογές προκειμένου να «αποφανθεί ο ελληνικός λαός για τη μοίρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου