Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Να δούμε πρώτα τη συμφωνία, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!


Με την επιφυλαξη να μελετησει σε βαθος το οριστικο κειμενο της συμφωνιας για το ελληνικο χρεος, καθως οπως εχει πει ο κ. Αντωνης Σαμαρας "ο διαβολος κρυβεται στις λεπτομερειες", η πρωτη αντιδραση της ηγεσιας της ΝΔ είναι αρνητικη.







Μέχρι στιγμής η κριτική της ΝΔ συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:

-Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού

-Η συμφωνία προβλέπεται να φέρει τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας στο 120% -εκεί που ήταν δηλαδή το 2009- μετά από μία δεκαετία δύσκολης πολιτικής και εποπτείας

-Η πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012 προυποθέτει νέο πακέτο μέτρων ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της

-Όσο θα συνεχίζεται η ίδια περιοριστική και φορολογική πολιτική είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί και νέο κούρεμα

-Η συμφωνία καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση της χώρας στις αγορές για μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα θα εξαρτάται πλήρως για χρηματοδότηση από την Τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ανεξαρτησία.

-Εκφράζονται φόβοι για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι τράπεζες προκειμένου να συμφωνήσουν στο μεγάλο κούρεμα

-Δεν είναι σαφές ακόμη ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο τραπεζικό σύστημα

Η μεγάλη επιφύλαξη της ΝΔ αφορά την μόνιμη εποπτεία της Τρόικας, έχει δε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων! Οι υπεύθυνοι της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι αυτές είναι κατ αρχήν διαπιστώσεις με την επιφύλαξη να μελετήσουν το οριστικό κείμενο. Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει την πολιτική της άποψη. Δεν θα ψηφίσει την συμφωνία. Επιπλέον και καθώς η συμφωνία θα δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια θεωρεί ότι θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του ελληνικού λαού!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103265&catid=9

Κώστας Ιωαννίδης, Δήμαρχος Βριλησσίων : «Έγκλημα η κατάργηση του Πράσινου Ταμείου!»

Η δημιουργία του πράσινου ταμείου είχε ανακοινωθεί πομπωδώς από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σε αυτό προβλεπόταν να καταλήγουν τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους τα οποία θα αξιοποιούνταν για την υλοποίηση αστικών αναπλάσεων.

Μάλιστα η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προσέβλεπε στο πράσινο ταμείο, για να καμφθεί η αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους. Με τροπολογία που κατέθεσε τελευταία στιγμή στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το πράσινο ταμείο παύει να αποτελεί «πράσινο» κουμπαρά, καθώς η διάθεση των πόρων του κατά έτος, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 5% επί του συνόλου των διαθεσίμων του κατά το τέλος του προηγούμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα του 5% έσοδα του πράσινου ταμείου καταλήγουν στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, το 95% των πόρων που εισπράττονται υπέρ του Πράσινου Ταμείου από τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και της είσπραξης των προστίμων για περιβαλλοντικά εγκλήματα θα καταλήγει τελικά στον κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τους πόρους του Ειδικού Φορέα Δασών που ενσωματώθηκε στο Πράσινο Ταμείο και χρηματοδοτεί τις απαραίτητες ενέργειες για δασική προστασία και διαχείριση» επισημαίνει ο Κώστας Ιωαννίδης Δήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ και συνεχίζει: «Δεδομένου ότι μέρος των πόρων που εισπράχθηκαν από τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων πρέπει, βάσει σχετικής απόφασης του ΣτΕ, να διατεθεί για αστικές αναπλάσεις και διατήρηση περιβαλλοντικού ισοζυγίου, η νέα ρύθμιση δημιουργεί και σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητά της. Με τη ρύθμιση δίνεται ένα πρόωρο τέλος στο Πράσινο Ταμείο οι συνέπειες του οποίου αναμφίβολα θα είναι εγκληματικές για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού πλέον χάνουν ένα ακόμα έσοδο που αποτελούσε ανάσα για την δημιουργία χώρων πρασίνου και την ολοκλήρωση απαλλοτρίωσης ήδη δεσμευμένων οικοπέδων στους Δήμους όλης της χώρας».

Πλέον λόγω της κατάργησης του ταμείου που είχε δημιουργηθεί για την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης στα αστικά κέντρα με τα έσοδα που εισπράττονται από τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους αναμένεται ότι και οι δύο ρυθμίσεις του ΥΠΕΚΑ θα κριθούν αντισυνταγματικές.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανησυχία Καραμανλή με τα όσα μαθαίνει από Βρυξέλλες!





Πολύ ανήσυχος είναι και ο Καραμανλής για τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες καθώς έχει άμεση επικοινωνία με το περιβάλλον Σαρκοζί από όπου του μεταφέρονται τα χειρότερα για τη στάση του Παπανδρέου. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μιλήσει με επιτελείς της Ν.Δ. συνιστώντας να επιδειχθεί μεγάλη αποφασιστικότητα στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί μόλις γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.«Καλό σενάριο δεν υπάρχει, μόνο επώδυνο» αναφέρει σε ελάχιστους συνομιλητές του ο Καραμανλής!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κομμάντο του Σαμαρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Καίριας σημασίας αποδείχθηκαν οι παρεμβάσεις Κεφαλογιάννη στη Βουλή το κρίσιμο διήμερο της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, καθιστώντας καταλυτικό το ρόλο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κομμάντο του Σαμαρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, περίμενε κυριολεκτικά στη... γωνία, χωρίς διάθεση να χαριστεί, καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς κοινοβουλευτικής διαδικασίας, καθώς η κρισιμότητα των στιγμών και το βίαιο των αποφάσεων, δεν άφηναν άλλα περιθώρια κινήσεων ούτε στον ίδιο, ούτε όμως και στην παράταξή του.


Οι διαθέσεις του φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, όταν η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε πρόταση με πέντε σημεία, λέγοντας: «Αν συμφωνήσουμε ότι ναι, θα μείνουμε στο ευρώ με όρους εθνικής κυριαρχίας, ότι θα παλέψουμε για να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, ότι θα εγγυηθούμε καταθέσεις και ασφαλιστικά ταμεία και ότι θα κάνουμε ότι χρειάζεται για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ένα πλαίσιο που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι», τονίζοντας πως ο τόπος κινδυνεύει να μην λάβει την 6η δόση.«Αν οι προτάσεις είναι της κυβέρνησης να τις συζητήσουμε, αν είναι της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν ενδιαφέρουν κανέναν», απάντησε ο κος Κεφαλογιάννης, θυμίζοντας τα έργα και τις ημέρες Διαμαντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν τον ενδιαφέρουν οι θέσεις της Υπουργού, αλλά να έχουν τα παιδιά μας βιβλία στα σχολεία. «Αυτή είναι η δουλειά σας και όχι να κατεβάζετε πλατφόρμες στη Βουλή», της είπε μάλιστα σε οξύ τόνο! 


Σε ετοιμότητα ήταν όμως το γαλάζιο στέλεχος και κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, κατά την οποία, αποκρινόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και Υπουργό των Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε πως πρέπει όλοι να ζητήσουν μια συγνώμη, «αλλά κυρίως εσείς».


Η καίρια παρέμβαση


Η τοποθέτηση που έσωσε την παρτίδα ήταν όμως αυτή κατά την οποία πέτυχε να ασκήσει τέτοια πίεση στο Οικονομικό επιτελείο, ώστε να το υποχρεώσει να ανταποκριθεί στο –ούτως ή άλλως επίμονο, εδώ και 2 εβδομάδες- αίτημα της ΝΔ για κατάθεση στη Βουλή των επιστολών της κυβέρνησης σε ΔΝΤ και τρόικα.Ο κος Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών για ελλιπή ενημέρωση, σημειώνοντας πως η μόνη πληροφόρηση που είχε ήταν από τον υπεύθυνο του ΟΔΔΗΧ και ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή οι επίμαχες επιστολές, για να γίνει γνωστό ποιες είναι οι πραγματικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, γιατί δεσμεύει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και τι υποθηκεύει.Η πίεση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, έγινε ακόμη πιο ασφυκτική, μετά την επισήμανση πως ακόμα και μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τι καλούνται να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, να αναγκαστεί μετά από λίγη ώρα να καταθέσει στα πρακτικά τις αποκαλυπτικές επιστολές.


Η παρουσία Κεφαλογιάννη, κρίθηκε ως απολύτως γόνιμη και αποφασιστική, από το «γαλάζιο στρατόπεδο», το οποίο ωστόσο προβληματίζεται από την επιμονή της κυβέρνησης στην ίδια λαθεμένη, όπως την αποτιμά, πολιτική!

ΠΗΓΗ:http://beta.newsbomb.gr

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η λάσπη έχει και όρια!



 
 
Γνωστοί σε εμένα προσωπικά κύκλοι,επιχειρούν να με σπιλώσουν με χυδαία ψεύδη σε ότι αφορά τη διαγραφή απο τη Νέα Δημοκρατία του κ.Λυμπερόπουλου.
Δεν τολμούν να προσυπογράψουν τις συκοφαντίες τους,ώστε να είμαι σε θέση να τους αντιμετωπίσω ισοτίμως. Δειλοί και επαγγελματίες υβριστές,κρύβονται πίσω απο τις βιομηχανίες παραγωγής λάσπης των κοινωνικών δικτύων και νομίζουν ότι θα με πλήξουν. Οι θέσεις μου για τους επαγγελματίες ΤΑΧΙ είναι γνωστές και διατυπωμένες γραπτώς. Οι διαγραφές πληγώνουν αλλα κάθε συμπεριφορά η οποία εκφεύγει της παραταξιακής παράδοσης θέτει όσους την εκδηλώνουν εκτός κόμματος!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Γιγαντιαία σκάνδαλα νοθείας και αναξιοκρατίας γκρεμίζουν τη νεολαία του Σαμαρά;


Κι όμως συμβαίνει...Η πάλαι ποτέ δυνατή και κραταιά ΟΝΝΕΔ φαίνεται πως διαλύεται μετά από σειρά κολοσσιαίων σκανδάλων νοθείας,εκβιασμών και επιμελούς "κακοδιαχείρισης" από τον "πρόεδρο της διάλυσης", όπως διαφαίνεται ότι θα είναι, Α.Παπαμιμίκο και σημαντικό αριθμό ατόμων του επιτελείου του (Εκτελεστικού Γραφείου). Τελευταίο κρούσμα της δυσωδίας που αναδύει η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ η τερατώδης νοθεία και καταστρατήγιση κάθε καταστατικής διαδικασίας από τον Υπεύθυνο Λεκανοπεδίου Σακαρετσάνο Δημήτρη, με σκοπό τη διάλυση της πολύ δυνατής ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου!


Το χρονικό της τραγωδίας και απεμπόλισης κάθε έννοιας αξιών και ηθών από τη Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ


Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα και το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Οργάνωσης αφού όλα "μαγειρεύτηκαν" εν κρυπτώ, η Οργάνωση Λεκανοπεδίου στέλνει το ακόλουθο κείμενο με φαξ στο γραφείο της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής:

"Εχθές Δευτέρα 10 Οκτωβρίου παρέλαβα πρόταση μομφής από δύο μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου κατά του σώματος του Συμβουλίου. Στην πρόταση μομφής εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν την πλειοψηφία των μελών στην κατάθεσή της. Η πρόταση μομφής θεωρείται έγκυρη αφού υπερψηφίστηκε και υπογράφεται από την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών της Τοπικής Οργάνωσης. Εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί εγκύκλιος από το Τμήμα Οργανώσεων Αττικής με την οποία θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής και Μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ
Δημήτρης Σακαρετσάνος"


Από πού να ξεκινήσει κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει για τη σειρά σκανδαλωδών δολοπλοκιών που "έστησαν" άνθρωποι "πεινασμένοι" για εξουσία και "καρέκλες" με κάθε κόστος!

  1. Βάσει του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης πρόταση μομφής δικαιούνται να καταθέσουν το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών μιας Τοπικής Οργάνωσης, δύο μέλη λοιπόν σε σύνολο μιας εκατοντάδας και πλέον εγγεγραμμένων προφανώς και δεν είναι το 1/3 και η πρόταση είναι παντελώς παράνομη!
  2. Την πρόταση μομφής οφείλουν να την καταθέσουν στον ίδιο το Γραμματέα του τοπικού γραφείου, ο οποίος σκοπίμως φυσικά δεν ενημερώθηκε ποτέ όπως και κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου!
  3. Για να "προχωρήσει" η μομφή στην επόμενη οργανωτική βαθμίδα ο Γενικός Γραμματέας (σε περίπτωση που ενημερώθηκε φυσικά!) οφείλει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών μέσα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα, στην οποία και πρέπει να υπερψηφιστεί η πρόταση από το 50%+ 1 ψήφο των εγγεγραμμένων μελών!
  4. Εάν υπερψηφιστεί προωθείται σε Γενική Συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οποία επίσης και πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 ψήφο των εγγεγραμμένων μελών. Τότε και μόνο τότε προωθείται στην Κεντρική Διοίκηση για να ορίσει εκείνη νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν έγινε ποτέ!
  5. Στο κείμενο αναφέρεται η λέξη "υπερψηφίστηκε"...Άραγε από ποιον, αφού ο Γενικός Γραμματέας ποτέ δεν ενημερώθηκε για να συγκαλέσει ολομέλεια και ακόμα και η εναλλακτική επιλογή της σύγκλισής της από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης δε συνέβη;
  6. Πού είναι τα πρακτικά της υποτιθέμενης "ολομέλειας" και ποιος τα υπογράφει, αφού αυτός δεν είναι ο Γενικός Γραμματέας;
  7. Το όργιο φυσικά συνεχίζεται και για πολλά βήματα ακόμη...Η ανακοίνωση αναφέρει πως η μομφή "υπογράφεται" από την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών του τοπικού γραφείου. Κι εδώ λοιπόν έρχεται η πλέον τερατώδης νοθεία της Κεντρικής Διοίκησης: Με μια πρόχειρη ματιά που έγινε από το Γενικό Γραμματέα όταν πήγε στα κεντρικά γραφεία να ζητήσει το λόγο όλων αυτών (πρόχειρη ματιά επειδή ο ίδιος ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Λεκανοπεδίου αρνήθηκε να του δώσει αντίγραφο της μομφής!) διαπιστώθηκε πως στο κείμενο αυτής υπήρχαν 38 υπογραφές. Και ω του θαύματος, από τις 38 υπογραφές μόνο 10 ήταν όντως εγγεγραμμένα μέλη του τοπικού γραφείου!!!
  8. Όπως εύκολα μπορεί να αποδειχθεί, τα εγγεγραμμένα μέλη της οργάνωσης αυτή τη στιγμή είναι τα 47 που αναφέρει ο περσινός της εκλογικός κατάλογος (υπάρχει αντίγραφο σφραγισμένο από τον ίδιο τον Υπεύθυνο Λεκανοπεδίου) συν οι μερικές δεκάδες αιτήσεις μελών που έχει στα χέρια του ο ίδιος ο Γραμματέας (αφού για να είναι έγκυρες απαιτούν την υπογραφή του!!!) τις οποίες και ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου αρνείται να παραλάβει εδώ και καιρό (δεχόμενος σα μέλη άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Οργάνωση και ουδέποτε υπέγραψαν αίτηση μέλους στο Γραμματέα για να την υπογράψει και ο ίδιος!)!!!
  9. Από όλες τις παραπάνω νοθείες προκύπτει ένας κατάλογος μελών του γραφείου στον οποίο δε συμμετέχουν οι μερικές δεκάδες εγγεγραμμένοι με νόμιμη αίτηση στα χέρια του Γραμματέα, ενώ συμμετέχουν 28 άτομα τα οποία δε γράφτηκαν ποτέ στην Οργάνωση και δεν έχουν αίτηση μέλους! Σύνολο εκλογικού καταλόγου δηλαδή 75 άτομα, με δεκάδες "αποκλεισμένους" και δεκάδες "φυτεμένους"!
  10. Ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου αρνείται να δώσει στο Γ.Γ. του γραφείου υπογεγραμμένο εκλογικό κατάλογο των μελών του...ίδιου του του γραφείου!
  11. Ο ίδιος άνθρωπος επίσης αρνείται να του παραδώσει τη μομφή ακόμη και την παραμονή των στημένων εικονικών εκλογών που προκήρυξε, ενώ έπρεπε να την είχε παραλάβει (εάν ήταν νόμιμη, που σε καμία περίπτωση δεν είναι!) βάσει κανονισμού ένα μήνα πριν!
  12. Στην πρόταση μομφής συμπεριλαμβάνονται "υπογραφές" δήθεν μελών που ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο!
  13. Επίσης συμπεριλαμβάνονται "υπογραφές" ακόμη και ατόμων που λείπουν στο εξωτερικό, άραγε πώς να την υπέγραψαν αυτοί;;;
  14. Στην "εγκύκλιο" των εκλογών ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας αναφέροντας πως οι εκλογές θα θεωρηθούν έγκυρες εάν ψηφίσει το 33% των μελών (πού πήγε η νομικά κατοχυρωμένη προϋπόθεση νομιμότητας περί ψήφισης του 50% του εκλογικού καταλόγου;)!
  15. Ύστερα από όλα αυτά τα έκτροπα, ο Υπεύθυνος Λεκανοπεδίου επιτέθηκε λεκτικά στο Γενικό Γραμματέα του γραφείου επειδή ο δεύτερος προσέφυγε σε θεσμικό όργανο του κόμματος (τον οποίο ο Λεκανοπεδειάρχης κατονόμασε με επιθετικούς προσδιορισμούς σαν εκείνους που η Βάσω Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις προάλλες στη Βουλή σε διαξιφισμό της με το Μανώλη Κεφαλογιάννη και έγινε σάλος!) για να αναλύσει όλη αυτή την κατάσταση ώστε η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά να επιβάλλει την τάξη, τα ήθη, τις αξίες που εκείνος ευαγγελίζεται (εάν φυσικά τον ενδιαφέρει και οι εξαγγελίες του δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σκορπίζουν φρούδες ελπίδες περί κάθαρσης και αξιοκρατίας!!!).


Τελικά υπάρχει καμία αξία ή όχι σε αυτή την Οργάνωση; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα όργανα του κόμματος τι θα κάνουν για να πατάξουν αυτό το "φαινόμενο διαφθοράς" που λέγεται Α.Παπαμιμίκος και να εμποδίσουν το ξεκλήρισμα άλλης μίας δυνατής οργάνωσης (μετά από πολλές οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που σταλινικά διέλυσαν με νοθείες); Τους ενδιαφέρει καταρχάς; Γιατί αν όχι πλήθος αγνών αγωνιστών θα τους εγκαταλείψουν άμεσα για άλλα μονοπάτια, ηθών και προσφοράς στην κοινωνία μας που μαστίζεται από χιλιάδες προβλήματα!

Θα επανέλθουμε με νεώτερα...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_3080.html

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!!!


Σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 7:30μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκτελεστική γραμματεία στα γραφεία της οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, όπου και ανακοινώθηκε από τον Υπεύθυνο της πόλης η διαγραφή του πρόεδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, δις υπευθύνου σχολής στο παρελθόν και επί 5 χρόνια ομιλητή στις συνελεύσεις του προαναφερθέντος Τμήματος.

Σε καιρούς που η χώρα δοκιμάζεται και οι πολιτικές νεολαίες απαξιώνονται καθημερινά, είναι αδήριτη ανάγκη η ύπαρξη καλών, ικανών και γνησίων στελεχών. Η γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας θεωρεί σκόπιμο με πρωτόγνωρες μεθόδους να διαγράψει ένα τόσο σημαντικό μέλος.

Τέτοιες κρίσιμες εποχές πρέπει όλοι οι Νεοδημοκράτες να είναι ενωμένοι για να καταφέρουν να ρίξουν την λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ και όχι να βάζουν το καλό του κόμματος στην άκρη για προσωπικά συμφέροντα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε σε εν ενεργεία υπευθύνους σε σχολές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν υβριστικούς λόγους κατά του πρόεδρου του κόμματος μας, Αντώνη Σαμαρά!

Πληροφορίες λένε ότι αναμένονται παραιτήσεις από τις μισές οργανώσεις του Πανεπιστήμιου Πατρών σαν απάντηση για την απαράδεκτη και τραμπούκικη συμπεριφορά της κεντρικής διοίκησης της Οργάνωσης!

Περιμένουμε εκλεκτέ Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος, να διορθώσετε την αστοχία και την ανοησία της "διοίκησης" της Πάτρας και να αποκαταστήσετε την τάξη καθώς και να μας εξηγήσετε τους πραγματικούς λόγους της κίνησης αυτής (για άλλη μια φορά!).

Αναμένονται εξελίξεις…

ΥΓ(1): Δεν είναι τουλάχιστον ειρωνικό άτομα τα οποία στήριξαν Ντόρα Μπακογιάννη να διαγράφουν στελέχη που έκαναν εκλογές για τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά σε κάποιες από τις δυσκολότερες για αυτόν περιφέρειες όπως η Ευρυτανία????!!!!!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προβάδισμα 9% για τη Ν.Δ στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue


Mεγαλώνει ακόμα περισσότερο η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ. Στο τελευταίο γκάλοπ της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ανεβαίνει στις 9 μονάδες! Εντυπωσιακή και η αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβαίνει στο 9,5%! Ανεβασμένα και όλα τα κόμματα που ασκούν σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ…

Άλλο ένα πατατράκ έπαθαν στην ΔΗΣΥ βλέποντας το βαρόμετρο της Public Issue. Το κόμμα της Ντόρας καταρρέι, αφού έφθασε να βρίσκεται 3 μονάδες πίσω από την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη!

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: η ΝΔ 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ 9%  η Δημοκρατική Αριστερά 5% και η ΔΗΣΥ 2%

Ξεκάθαρο "ΟΧΙ" Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης!


Σαφέστατο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό πως οποιαδήποτε νέα πρότασή του για συναίνεση και συγκυβέρνηση θα απορριφθεί , στέλνει η Ν. Δ. ξεκαθαρίζοντας από τώρα τη θέση του Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες και διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου που έχουν φτάσει στα αφτιά στελεχών της Ν. Δ. κάνουν λόγο για νέα πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου , ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να πάρει τηλέφωνο τον Αντώνη  Σαμαρά για να του επαναφέρει την πρότασή του για συγκυβέρνηση. 

Εξάλλου, κλείνοντας το τηλέφωνο, ο πρωθυπουργός την τελευταία φορά είχε τονίσει στον Αντώνη Σαμαρά πως θα επανέλθει το επόμενο διάστημα, όταν έρθει η ώρα. Κύκλοι της Ν. Δ. σπεύδουν λοιπόν να ξεκαθαρίσουν πως παρόμοιο αίτημα δεν θα γίνει δεκτό, καθώς η ευκαιρία που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου  χάθηκε τότε. Μάλιστα τονίζουν πως από την τελευταία πρόταση την οποία είχε σπεύσει να πάρει πίσω άρον – άρον ο πρωθυπουργός έχει περάσει πολύς καιρός και μάλιστα από τότε η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς σκληρότατων μέτρων  που δεν οδηγούν πουθενά και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και τους πολίτες στην απόγνωση.  

Με την κατάθεση μάλιστα του Προϋπολογισμού ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε πως έχει χαράξει τον δικό του δρόμο, τον οποίο και σκοπεύει να ακολουθήσει μέχρι τέλους. «Αν επαναλάβει την πρότασή του ο Γιώργος Παπανδρέου, θα λάβει σαφή απάντηση», ξεκαθαρίζουν κύκλοι της Ν. Δ., τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός ψάχνει για συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική  που ακολουθεί και εμείς συνένοχοι στο λάθος δεν θα γίνουμε». Υπενθυμίζουν  μάλιστα, πως για το θέμα είχε τοποθετηθεί ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο. 

«Έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα πια, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις. Και το ξέρει και εκείνος, το ξέρω και εγώ. Κι έτσι  που έχουν έρθει τα πράγματα, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές. Τώρα, αν θέλει συγκυβέρνηση για άλλο λόγο, δεν με ενδιαφέρει. Να πέσει στα μαλακά, οτιδήποτε, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι, αυτή τη στιγμή, οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ..