Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πραξικόπημα «βλέπει» στο δημοψήφισμα ο Παυλόπουλος!























Διευκρινίσεις ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος από τον πρωθυπουργό σχετικά με το δημοψήφισμα επί των αλλαγών στο Σύνταγμα.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως αν ο κ. Παπανδρέου εννοούσε ότι θα παρακαμφθεί το άρθρο 110 του Συντάγματος- που αναφέρει πως γίνεται η αναθεώρηση και θα επιχειρήσουμε αναθεώρηση μέσω δημοψηφίσματος - αυτό δεν γίνεται.

«Αποτελεί ένα πραγματικό πραξικόπημα γιατί παραβιάζεται το άρθρο 110, το οποίο είναι μάλιστα διάταξη μη αναθεωρητέα», είπε ο κ. Παυλόπουλος. Εάν εννοεί ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να ξεκινήσει μετά η διαδικασία αναθεώρησης, το 2013, πρέπει - όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος - να ξέρει ότι κανένα δημοψήφισμα αυτού του είδους (που δεν είναι καν νομοθετικό - και δεν μπορεί να είναι νομοθετικό) δεν είναι δεσμευτικό για τίποτα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τους προέτρεψε να οδηγήσουν τον τόπο σε εκλογές προκειμένου να «αποφανθεί ο ελληνικός λαός για τη μοίρα του».

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο Σαμαράς συγκαλεί εκτάκτως την ΚΟ της ΝΔ για να κάνει αποκαλύψεις!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού της υπαίθρου η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων!


Να μην καταργηθούν τα ολοήμερα στα μικρά σχολεία της  χώρας ζητεί με παρέμβαση του πρός την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.
  
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς την αρμόδια Υπουργό παιδείας έχει ως εξής:
  
Με την από 30/5/2011 ανακοίνωση σας  καταργήσατε τα ολοήμερα στα μικρά Σχολεία της Χωρας. Συγκεκριμένα, από τη νέα σχολική χρονιά 2011-12 μόνο τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά σχολεία θα συμμετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα με ελάχιστο αριθμό μαθητών τους 15. Δικαίωμα φοίτησης έχουν ΜΟΝΟ τα παιδιά που δουλεύουν αποδεδειγμένα και οι δυο γονείς προσκομίζοντας βεβαίωση του φορέα που εργάζονται ή δήλωση ανεργίας.

Περαιτέρω και με απόλυτο κυνισμό και πλήρη άγνοια και περιφρόνηση της ζωής των Ελλήνων στην ύπαιθρο η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σε ραδιοσταθμό των Αθηνών την  19.45 ώρα της 3/6/2011 ότι «οι κάτοικοι της υπαίθρου τελειώνουν πριν από την 14.00 ώρα καθημερινά τις αγροτικές και κάθε είδους απασχολήσεις τους και επομένως μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τους μέχρι την 14.00 από το σχολειό

Επειδή με την  ενέργεια σας αυτή οδηγείτε σε απόγνωση χιλιάδες ελλήνων γονέων ερωτάσθε εάν υπάρχει πιθανότητα, στα πλαίσια του αναθεωρημένου σοσιαλισμού τύπου Παπανδρέου-Τρόικας που εφαρμόζετε, να αναθεωρήσετε την αποφαση σας αυτή?

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ;


Ερώτηση προς την  Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Επιχείρηση υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας & ειδικότερα στην Κοζάνη» υπέβαλε ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Τομεάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών Και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Στις 18 Μαΐου η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, κυρία Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα, απέστειλε δύο -απολύτως πανομοιότυπα μεταξύ τους έγγραφα- τόσο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.
Τα έγγραφα αυτά αποτελούν προσβολή όχι μόνο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και για την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μας συνολικά.
Η Γενική Γραμματέας ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν και τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας, για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και χρηματοδότησή τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Μακεδονίας –Θράκης 2007-2013», τίθενται σε αναστολή!!!
Είναι απορίας άξιο πως προτάσεις για χρηματοδότηση εργαστηριακού και ερευνητικού εξοπλισμού που αποτελούν τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κορυφαίες εκπαιδευτικές αλλά και διοικητικές πράξεις, για τις οποίες έχει εργασθεί για δύο χρόνια, σχεδόν το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού των Ιδρυμάτων, τυγχάνουν τόσο προσβλητικής αντιμετώπισης.
Είναι εντυπωσιακό ότι και οι δύο προτάσεις που τίθενται σε αναστολή έχουν τύχει απόλυτα θετικής αξιολόγησης.
 Την ίδια στιγμή που η Κοζάνη –και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία- τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης, σε άλλα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν τη σχετική διαδικασία αργότερα, έχει προχωρήσει η ένταξή τους και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αποπεράτωσης των διαγωνισμών και πληρωμών.
Επίσης η κυρία Γενική Γραμματέας προανήγγειλε την εφαρμογή ενός σχεδίου «Καλλικράτη» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και προαποφασίζοντας αυθαίρετα ότι τα Τμήματα που λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Μακεδονίας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας, αφήνοντας να ερωτηματικά ακόμα και για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. 
Βέβαια μερικές μέρες αργότερα και μετά την αντίδραση φορέων (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμοι, κτλ) και της τοπικής κοινωνίας, αναγκάστηκε να κάνει το αυτονόητο και να υπογράψει τις εντάξεις.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός:
  1. Γνωρίζει τις απαράδεκτες και προσβλητικές για το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, αποφάσεις της κας Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας;
  2. Η Γενική Γραμματέας αποφάσισε μόνη ή με καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας;
  3. Ποια είναι η «μυστική πρόταση» του Υπουργείου σας για τον «Καλλικράτη» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
  4. Γιατί αντί να ανακοινώνετε θεσμικά την πρότασή σας, αφήνετε να κυκλοφορούν τέτοια έγραφα που -πέρα από την αναστάτωση που δημιουργούν-, προσβάλλουν το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας;
  5. Μετά από πολύ προσπάθεια η Πτολεμαΐδα απέκτησε το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το τμήμα αυτό; Θα δοθεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται;
  6. Θα ενεργήσετε άμεσα αποκαθιστώντας το κύρος των Ιδρυμάτων αυτών –τα οποία έχουν αναμφισβήτητη διαχρονική προσφορά στην Εκπαίδευση και την Ανάπτυξη της χώρας-, ή θα αφήσετε να «παραμένουν» ερωτηματικά για τη απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους με ολέθριες συνέπειες.
  7. Ποια είναι η θέση σας για το Πανεπιστήμιο και για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας;

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μιχελάκης: "Η συνταγή απέτυχε!"


Εφαρμογή του Ζαππείου 2 ζήτησε ο Γιάννης Μιχελάκης στην πρώτη επίσημη αντίδραση της ΝΔ στην ανακοίνωση της Τρόικας, επαναλαμβάνοντας πως το Μνημόνιο δεν αποτελεί φάρμακο για τα προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας

«Η σημερινή ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται, απέτυχε. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο. Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες. Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση. Η αναζωογόνηση απαιτεί Επανεκκίνηση.Επανεκκίνηση που μπορεί να γίνει με το σχέδιο που αναπτύξαμε στο Ζάππειο ΙΙ.Δηλαδή, με επαναδιαπραγμάτευση, προκειμένου να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων».

K. Χατζηδάκης: Σχεδόν λιπόθυμη η κυβέρνηση



Οι κυβερνήσεις της ΝΔ έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αλλαγής πολιτικής, ενώ σε ότι αφορά στη συναίνεση, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τη θυμήθηκε όταν η πολιτική της οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Αναγνωρίζει ότι το κλίμα στην κοινωνία είναι πιο βαρύ παρά ποτέ και δηλώνει ότι χρειάζεται το πολιτικό σύστημα να υπερβεί τον εαυτό του.

«Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και εθνική ενότητα. Χρειαζόμαστε όμως και κυβέρνηση που να κυβερνά. Λυπούμαι να πω ότι η σημερινή κυβέρνηση δείχνει σχεδόν λιπόθυμη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbomb